Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Günün Hadisi: Kalp Beden Ülkesinin Sultanı (06.06.2020 Cumartesi) (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Puan 113
Çözümler 1
AsyAAsyA is verified member.
Şehr b. Havşeb anlatıyor: "Ümmü Seleme'ye; "Ey müminlerin annesi! Allah Resulü (sav) senin yanındayken en çok hangi duayı ederdi?" dedim. Ümmü Seleme, "Onun çoğunlukla ettiği dua şuydu: "Ey kalpleri çeviren (Allah'ım)! Benim kalbimi dinin üzere sabit kıl." Ben kendisine, "Ey kalpleri çeviren (Allah'ım)! Benim kalbimi dinin üzeresabit kıl" diye neden çok dua ediyorsun?" dedim. Allah Resulü şöyle buyurdu: "Ey Ümmü Seleme! Hiçbir insan yoktur ki kalbi Allah'ın parmağı arasında olmasın. O, dilediği (kulunun kalbini) istikamet üzere kılar, dilediğini ise saptırır." (T3522 Tirmizi, Deavat, 89)

Hadislerle İslam 3. cilt 57. sayfa

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Kalp ve iman düz bir ilişki içindedir. Akıl süzgeçten geçirir kalp ise süzgeçten geçeni vücudun her zerresine pompalar.
Kalbe iman pompalarsanız beden iman ile yoğrulur...
Bu yüzden kalpleriniz temiz tutun...
Her tür kötülükten koruyun, fitne, fesad, nifak, dedikodu, yalan, iftira bir yaşam biçimi haline geldiğinde kalp iflah olmaz bir hal alır...

@QasemQasem is verified member. üstad, bu konuyu çok önemli buluyorum. Zira tefsir çalışmalarında da bu mesele ile çokça karşılaştım. Allah istediğine hidayet verir istemediğine vermez. İstediğini istikamet üzre kılar istemediğini saptırır. Bu konudaki Ayet ve hadislerde kişinin çabası değil Allah'ın eşsiz kudreti vurgulanıyor. Dolayısıyla bazıları bu ayet ve hadisleri sünnetullahı bilmedikleri için yanlış anlayabiliyor.
"Allah, istediğini saptırıyor istediğine hidayet veriyorsa o zaman neden imtihan var? " gibi...
Sen bu yorumlara karşı neler söylersin?

Son düzenleme:
İmtihanı kaybetmişlerin sonuçu yine hüsran kayıp olacagı için Allah kalpleri mühürler örnek vericek olursak lehebin yaptıgı imtihamı kesin kaybetmek iken ona mühür ol denmiştir ve olmuştur. ölmeden cehennemi indirttirdi kendine gibi.. bu 27 Ayette daha farklı anlatımlardada geçer.. hadis ise ortalama 130 civarlarında.. ayeti baz aldığımızda hadislerdede bozulma yok gibi.. ümmü selemenin anlattıkları muhakkak vardır gerçektir.. ama ozamandan buraya gelişi anlatım iyileştirilmelerine girmiş olabilir tahrip sayılmaz 'buhari'dende destek almak gerekir . . çok saçma zaten hadislerin kaynakları değiştikce içerikleride değişiyor.
insan elinden ağzından çıkanların her doğruluğu sorgulanmalıdır..
bu arada aklıma gelmişken buharinin hadislerinin sahihliği tartışılmıştı 2013'de buhari ile ilgili 7 cilt tek yazardan kitap var buda ismail aga cemaati hocalarından.. belirttiği kaynaklar semerkand arvasi tarafından toplanan belgeler buharinin hayatını baz alıyor. merak edenler için güzel öneri tavsiye olur diye düşünüyorum . tek cilt okumuştum devam ettiremedim bazı anlamadığım lehçeler vardı.

@HatraHatra is verified member. hocam Kur'an dilini bilmek vahyi kendi döneminde anlamak çok önemlidir. Vahyin bütünlüğüne düşü düğümüzde söylemin böyle olmadığını görürüz. İlk dönem müfessiri Mukatil bin Süleyman, yine ilk dönem müfesirleri iktime, alkame, mücahid bu ayetleri Allah dileyene hidayet verir diye ele almışlardır ki vahyin ilk muhattablarıda ayetleri bu çerçevede anlamışlardır.
Mustafa öztürk te meallerinde bu şekilde çeviri yapmıştır.
Allah adildir, dilediğine değil, dileyene hak edene verendir...

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri