Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Sağlık Gıda zehirlenmeleri.

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,286
Çözümler
1
Tepkime puanı
37,960
Puanları
113
💭Şu sıralar ne kadar arttı değil mi?
Biz de iki haftadır danışanlarımızdan sıklıkla duyuyoruz “ishal oldum, kusuyorum, çok halsizim…”

🦠Gıda zehirlenmeleri besinlerden bulaşabileceği gibi, hastalığı geçiren bireylerden de bulaşabilir.

‼️Gıda zehirlenmelerinden korunmak için;
1️⃣Ellerimizi yıkayalım!
Aslında pandemi sürecinde hepimiz alıştık, 20 saniye boyunca ellerimizin her kısmını sabunla ovalayarak yıkamalıyız.

2️⃣Çiğ tüketeceğimiz sebze-meyveleri çok iyi yıkayalım. Salata yapacağımız sebzeleri bir süre sirkeli suda bekletip, bol su ile durulamak yeterli olacaktır 🥳

3️⃣Besinleri güvenilir yerlerden alalım! Alışverişimizi güvenilir yerlerden yapalım, yemeğimizi bildiğimiz restoranlarda tüketelim. Havalar çok sıcak ☀️☀️ besin güvenliğinin sağlandığından emin olalım ✨
Özellikle zeytinyağlı/meze/salata büfelerine ve pişmemiş gıdalara dikkat!

4️⃣Et ve tavuğu iyi pişirelim 🥩🍗. Mikrobiyolojik açıdan en riskli besinlerden ikisi et ve tavuk. İki ürünü de iyice pişirdiğimizden emin olalım. Pişireceğimiz ürünün iç sıcakığını 15 saniye 72 derece, ya da 2 dakika 70 dereceye ulaştırmalıyız!
Dikkat etmemiz gereken diğer bir nokta da et ve tavuk için kullandığımız kesme tahtasında sebzeleri 🥬kullanmayalım. Çapraz bulaşı önleyelim 😍

5️⃣Dondurup, çözdürdüğümüz besinleri tekrar dondurmayalım❌
Bir örnekle açıklayacak olursak; önümüz bayram özellikle bu konuya dikkat edelim! Aldığımız bir eti kıyma haline getirdik, sonrasında bu kıymayı dondurduk. Dondurduğumuz kıymayı çözdürdük ve yoğurarak porsiyonluk köfteler haline getirdik!!! Arada hiçbir pişirme işlemi yokken asla bu işlemi tekrarlamamalıyız!!!

6️⃣Artan yemekleri uygun koşullarda saklayalım! Yemeklerimizi 60 dereceden 37 dereceye en fazla 2 saatte,
37 dereceden 4 dereceye ise en fazla 4 saatte düşürüp, buzdolabında muhafaza etmeliyiz. Tüketim aşamasında sadece tüketeceğimiz kadarını ısıtmalıyız. Bir yemeği tekrar tekrar ısıtmamalıyız!

7️⃣İçme suyu tüketimimizde temiz ve güvenilir kaynakları tercih etmeyi unutmayalım.

Kendinize dikkat edin 😘♥️

#aycainwonderland
#dytrumeysagulser
#gıdazehirlenmeleri
#sürdürülebilirbeslenme

FB_IMG_1657718182626.md.jpg
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar