Puan
113
Çözümler
1
- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 16,684
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 46,008
- Puan
- 113

Biz de iki haftadır danışanlarımızdan sıklıkla duyuyoruz “ishal oldum, kusuyorum, çok halsizim…”



Aslında pandemi sürecinde hepimiz alıştık, 20 saniye boyunca ellerimizin her kısmını sabunla ovalayarak yıkamalıyız.






Özellikle zeytinyağlı/meze/salata büfelerine ve pişmemiş gıdalara dikkat!



Dikkat etmemiz gereken diğer bir nokta da et ve tavuk için kullandığımız kesme tahtasında sebzeleri




Bir örnekle açıklayacak olursak; önümüz bayram özellikle bu konuya dikkat edelim! Aldığımız bir eti kıyma haline getirdik, sonrasında bu kıymayı dondurduk. Dondurduğumuz kıymayı çözdürdük ve yoğurarak porsiyonluk köfteler haline getirdik!!! Arada hiçbir pişirme işlemi yokken asla bu işlemi tekrarlamamalıyız!!!

37 dereceden 4 dereceye ise en fazla 4 saatte düşürüp, buzdolabında muhafaza etmeliyiz. Tüketim aşamasında sadece tüketeceğimiz kadarını ısıtmalıyız. Bir yemeği tekrar tekrar ısıtmamalıyız!

Kendinize dikkat edin


#aycainwonderland
#dytrumeysagulser
#gıdazehirlenmeleri
#sürdürülebilirbeslenme
