Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tartışma Genel Gündem Tartışmaları. ( Eylül)

Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
lIr3ry
Evet arkadaşlar burası genel Gündem tartışma alanıdır. Sizleri etiketleyerek gündem hakkındaki düşüncelerinize baş vuracağım.

Hakaret yasaktır.

Herkes düşüncesini belirtmekte ve savunmakta özgürdür.

Ben böyle düşünüyorum diyeceğimiz alandır.

Gündem Tartışmaları 1 ;
Eğitim Sorunu!

@EfuL!mEfuL!m is verified member. ve @Hatra sizle başlayalım.

Hatra hocam geldiğinde cevaplarsın :)

Herkes tartışmaya müdahil olabilir.
Çok yönlü gündemler konuşulacaktır.

Eğitim sistemimiz nereye gidiyor?

Son düzenleme:
Eğitim sistemi diye bir sistem maalesef ki deneme-yanılma sistemine dönüşmüştür.
Bu sene bu müfredat deyip seneye Full değişime uğrayan ve öğrencilerimizin tüm beyin sistemini alt-üst eden bir sistemden bahsediyoruz.
Bu sene lgs maratonuna başlayan bir sultan annesi olarak vatandaş gözüyle olaya bakarsam dershanelerdeki özel eğitim MEB deki eğitimden korkunç farklı ..
Bu seneye kadar evladımın kapasitesinden dolayı hiç gerek duymamiştim ilk defa başladı çocuk aşık oldu programlarına ve adeta bilgiye doyduğunu söylüyor .
Eğitim sisteminde ise kalıplaşmış bir müfredat ki 1 konuyu anlatmanın dahi süresi var fakat dershanelerde aynı gün konu anlatılır konuyla alakalı testler,denemeler ard Arda verilir ertesi gün tekrar o konuya dönmek üzere diğer konuya geçilir..
Meb’te ise bir hafta aynı konu kafa kariştirici bir şekilde öğrencinin algısına göre anlatılmaya çalişir anladı anladı anlamadı sonu başarısız ve bıkkın bir öğrenci ..

Olmuyor nereye çekerseniz çekin ülkemizde eğitim hep sancılı süreç olarak gündem olmustur korkarım böylede kalacaktır..

Şimdilerde hiç icraatını görmediğimiz çiçeği burnunda bakanımız var dilerim ki bizi şaşırttır..

Gelecek gençlerimizi korkutmamalı. Güçlü, bilgiye doymuş bir nesil için sesimizi çıkarmalıyız ..

@EfuL!mEfuL!m is verified member., bunun için ailelere iş düşmüyor mu?
Neden eylemler yapmıyor hükümeti daha kaliteli olmaya davet etmiyoruz.
Kalitesiz, ideolojik bakmaktan başka işe yaramayan bir muhalefet var karşımızda. Neden işi muhalefet ve iş bilmez hükümetten bekliyoruz.

Yani adamlar bakıyor kimseden ses çıkmıyor aynı şeye devam ediyorlar.

Türkiye de Eğitim sistemi söylenildiği gibi istenilen düzeyde değil. Pek çok sebep sayılabilir elbette. Çözüm önerileri de sunulabilir. Ben yine de yetersiz olacağını düşünüyorum.
Eğitim öğretim sadece okulla sınırlı gibi düşünüldüğü sürece yanlış yolda yürümeye devam ediyoruz demektir. Toplum olarak bilinçlenmedikçe duzelmesi mümkün değil gibi. Eğitim aile de, ev de başlıyor. Sorunlu anne babanın veya ailenin egitiminden gelen cocuklar okul ortamında aksaklıklara sebep oluyor. Mesela bir anne çocuğuna devamlı bağırıyorsa okulda çocuk bağırılmadıkça anlamıyor. Ailesinde kötü davranış gördükçe okulda o davranışı arkadaşlarının arasında yapmaya devam ediyor.
Buna işinin ehli olmayan, mesleğini hayatını idame ettirmek için yapan, günü kurtarma derdinde olan eğitimciler de eklenince işin içinden çıkılmaz hale geliyor.
Eğitim sisteminin başına kim getirilirse getirilsin, eldeki imkanlar yani aile, ev, mahalle, eğitimciler değişmediği sürece başarılı olması mümkün değil.

Bindik bir alamete gediyoz kıyamete
Gayet değişken bir eğitim sistemimiz var maşallah hızımıza dünya yetişemez bu konuda
Her yıl yeni bir sınav sistemi var akıllar kafalar karışıyor evlerde bence öğretmenler de bu durumdan muzdarip
Fırsat eşitliği yok bence sistemde her gelen bakanın bi özel okullar zinciri var yani itibar tamam da eşitlik yok
Üniversite mezunları çok universitede de çok ama iş sahası olmayınca ya limon satılıyor ya da çobanlık ya da imkanı olanlar yurt dışına gidiyor
Yine gelirim konuya

Ziya Selcuk bakan olarak atandiginda, eğitim kurum sahibi vede uzmanlık alanı rehberlik olduğu icin isin ehli diye baya umutlanmistim fakat olmadı, arkadaşlarinda dedigi gibi deneme yanilma sistemi aynı sekilde devam edip gidiyor.
Sistem bozuk zihniyetler bozuk temelden baslanması lazım ama mumkun mu bilmiyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri