Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Fodula Nasıl Yapılır

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
Fodula Nasıl Yapılır?

wol_error.gif
.
5eaa83bfadcdeb1aa0f8eac7


Malzemeler:

-1 adet yuvarlak çavdar ekmeği
-600 gram kuşbaşı kuzu eti
-2 çorba kaşığı tereyağ
-1 adet soğan
-1 çay bardağı haşlanmış bezelye
-1 adet havuç
-Bir tutam toz rezene
-Bir tutam anason
-Yeteri kadar sıcak su
-1 çay fincanı kurutulmuş adaçayı
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun.
-Tencereye bezelye, küp doğranmış havucu ekleyin.
-Rezene, anason ve tuzu da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
-Suyunu kontrol ederek et yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
-Çavdar ekmeğinin üzerini kapak şeklinde kesin.
-İçini çıkartıp etli harcı paylaştırın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
-Kalan tereyağını küçük bir tavada eritip üzerine adaçayı ekleyin.
-Karıştırıp ocaktan alın ve ekmeğin üzerine gezdirin.
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk pişirip servis yapın.
signatureLine.png
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar