Fodula Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
-1 adet yuvarlak çavdar ekmeği
-600 gram kuşbaşı kuzu eti
-2 çorba kaşığı tereyağ
-1 adet soğan
-1 çay bardağı haşlanmış bezelye
-1 adet havuç
-Bir tutam toz rezene
-Bir tutam anason
-Yeteri kadar sıcak su
-1 çay fincanı kurutulmuş adaçayı
-Tuz
Nasıl yapılır?
-Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun.
-Tencereye bezelye, küp doğranmış havucu ekleyin.
-Rezene, anason ve tuzu da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
-Suyunu kontrol ederek et yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
-Çavdar ekmeğinin üzerini kapak şeklinde kesin.
-İçini çıkartıp etli harcı paylaştırın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
-Kalan tereyağını küçük bir tavada eritip üzerine adaçayı ekleyin.
-Karıştırıp ocaktan alın ve ekmeğin üzerine gezdirin.
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk pişirip servis yapın.
![]() | . |
Malzemeler:
-1 adet yuvarlak çavdar ekmeği
-600 gram kuşbaşı kuzu eti
-2 çorba kaşığı tereyağ
-1 adet soğan
-1 çay bardağı haşlanmış bezelye
-1 adet havuç
-Bir tutam toz rezene
-Bir tutam anason
-Yeteri kadar sıcak su
-1 çay fincanı kurutulmuş adaçayı
-Tuz
Nasıl yapılır?
-Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun.
-Tencereye bezelye, küp doğranmış havucu ekleyin.
-Rezene, anason ve tuzu da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
-Suyunu kontrol ederek et yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
-Çavdar ekmeğinin üzerini kapak şeklinde kesin.
-İçini çıkartıp etli harcı paylaştırın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
-Kalan tereyağını küçük bir tavada eritip üzerine adaçayı ekleyin.
-Karıştırıp ocaktan alın ve ekmeğin üzerine gezdirin.
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk pişirip servis yapın.
