- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 15,685
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 42,610
- Puanları
- 113
Yaz sıcaklarında inflamasyonu azaltan ve sindirimi kolaylaştıran fesleğen ile C vitamini deposu limonu bir araya getirerek serinleyin! İşte hastalıklara karşı koruyucu leziz bir limonata tarifi:
Limonların ve misket limonunun kabuklarını, beyaz kısımlarını almayacak şekilde rendeleyin. 10 yaprak fesleğeni ince ince doğrayın. Bir kaba bal, fesleğen ile limon kabuklarını alın ve en az 3-4 saat buzdolabında bekletin. Limon ve misket limonunun suyunu sıkın. Beklettiğiniz karşımı bir süzgece alın ve bu karışımı, üzerine limon suyunu dökerek, bir sürahiye alın. Üzerine suyu ekleyin. Daha yoğun tat isterseniz 1,5 litreden daha az su ekleyebilirsiniz. En sona ayırdığınız 5 yaprak fesleğeni de servis ederken bardaklara ilave edin. Afiyet olsun!
Limonların ve misket limonunun kabuklarını, beyaz kısımlarını almayacak şekilde rendeleyin. 10 yaprak fesleğeni ince ince doğrayın. Bir kaba bal, fesleğen ile limon kabuklarını alın ve en az 3-4 saat buzdolabında bekletin. Limon ve misket limonunun suyunu sıkın. Beklettiğiniz karşımı bir süzgece alın ve bu karışımı, üzerine limon suyunu dökerek, bir sürahiye alın. Üzerine suyu ekleyin. Daha yoğun tat isterseniz 1,5 litreden daha az su ekleyebilirsiniz. En sona ayırdığınız 5 yaprak fesleğeni de servis ederken bardaklara ilave edin. Afiyet olsun!