Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MuhabbetEn güzel kahve nasıl yapılır
(1 Görüntüleyen)
En gūzel sohbetlerin eşlikcisi bol köpūklū Tūrk kahvesinin pūf noktası..
Sizler nasıl yapıyorsunuz,pūf noktanız nedir?
Bana sorarsanız iyiki makinalar var @Qasem kesin kahveyi red edip "sohbetin eşlikcisi çay" der diye tahmin etsem de kahvesiz de olmaz
@Dil-figar, çaycıyım ama kahvesizde olmaz. Püf noktası yok aslında. Tarifteki. Gibi yapılır kahve. Dikat edilmesi gereken iyi ve sürekli karıştırmak, yakmamak...
Sonrasında mükemmel muhabbet ve karşılıklı sohbet
Asıl kahve tarifi halacıgımın tarifi
Hemen vereyim tarifi kağıt kalem hazır mı gençler
Öncelik tabiki kahvenin kendisi taze çekilmiş ve çok kavrulmamış olması mühim efendim.
Kahvemizi buradaki ölçü baz alınarak bakır cezveye alınır tamamen karıştırılarak yapılsa da benim öğrendiğim tarif hiç kariştirmadan kahvenin kendini kariştirması yani kaynaması ve kabarması beklenir.
İlk aşama böyle seyrederken kahvenin ilk taşımı beklenir ve ocaktan kaldırıp üzerindeki köpük fincana özenle kaşıkla dökülür. Kalan kahve ocağa alınır tekrar kabarması beklenir ve tüm kahve fincana sadece tek noktadan dolaştırmadan boşaltılır. Bakın görün lezzet közde kahve kıvamı olmuyor mu
Gerçi Arçelik son çıkan telve makinası aynı bu işlemi yapıyor
@Dil-figar, Tarif sevgi muhabbetle yapmaktır tabiki birde sevgi yeteneği ama bunu herkes yapamaz
Tembelliği sen bırak ben sana öğretirim üzülme sen değerli muhterem kardeşim benim
Hatta yemek yapmasını bile öğrenirsin dua edersin ömür boyu
@EfuL!m, Sonuna kadar tarif güzel sonun da yine makinaya bağlaman beni kahretti değerli muhterem
Tembel demek istiyorum lâkin korkum buna izin vermiyor
@EfuL!m, taze çekilmiş kahve için geçerli bekletilmiş kahve için karıştırmadan yapmak kahveyi acımsılaştırır. Taze çekilmiş kahveyi karıştırmaya gerek yok