Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kitap En çok yarım bırakılan kitaplar.

Suç ve Cezayı lisede okumuştum yeniden okuyayım dedim devam ettiremedim ama kurgu güzel gidiyordu diliyle alakası yok
Bir ara tekrar alırım , çoklu okuyorum bencağız =)

Kitap okumayı seven biri olarak bu kitapları hiç okumadım ,
Velev ki Bir şekil temin edilseydi okurmuydum okumazdim herhalde ,

Kitapları başlıklarına göre okuyan biri değilim ,Gerekli gördüklerim fikir dünyasından çok, ufkumu aydınlatacak ,Başka ufuklari aydinlatacagim eserler okumayı tercih ederim.

Nacizane bir kardesiniz olarak gereksiz kitaplar okumak ,ufkunu aydınlatmasına muhtaçlara zulümdür.

İnsanlık bir diriliş bekliyor ,Kendini tanıyan ,Rabbini tanıtan ,Ahireti her söz ve fiille yaşatan okumuş bir nesil bekliyor..

Gözlerimizin önünde giden bir gençlik var ,Eski nesil gibi Cahil ( okuma yazma bilmeyen ) olmayan bir nesil değil ,bilakis tam tersine okumuş bir gençlik var lakin kendini bilmeyen Rabbini bilmeyen Ahiretini Dünyaya meyletmis bir Nesil..

Son düzenleme:
Genelde yarım bırakmam hatta çoğunu 2 kere okurum ,hatırladığım Murathan Mungan,Şairin romanı kitabı,yaklaşık 10 sene önce almıştım ,edebi dilini beğendiğim bi yazar oysa ki,kitaplıkta benim emekliliğimi bekliyor sabırla :)

@Murat, senin ilk 10 kitap listen nasil olur. Bizimle paylaşabilir misin :)
Kitap listem o kadar kabarık olmaz di herhalde ,Biz kaldığımız yerde elimizdeki ile yetinenlerdeniz ,Bize yeterli geliyor mu ? Evet geliyor ,

Kitapligim olsaydı herhalde Dediğiniz üzeri 10 kitap listesi hazirlasaydim önce , Eserlerin mahiyeti içeriği ile alakalı raf dizaynı yapardım.

İçerdikleri konu itibari ile ,

1-- ilmi Eserler.
zaten okunmasını zaruri gördüğüm
Kur’an-ı Kerim, Tefsirler, Hadis ve Fıkıh eserleri.

2--Ahlaki Eserler

Tasavvuf ve Ahlak Eğitimi Eseri (Hasan elbenna)

3--Akaid Eserleri

Ehli sünnet Akaidi Eseri (Ömer Nesefi)

4--Hayat Rehberi Hz Muhammed sav içerikli Eserler

Muhammed'in Hayatı (Muhammed hamidullah)

5--Düsunmeye sevk Eden Eserler

Riyazü's Salihin

Davam

Yusuf'un Üç Gömleği

Kendini arayan Adam .

6-- Tarih içerikli Eserler

Her müslümanın ortak davası Kudüs

7-- Davet üzeri Eserler

Davetciye Notlar

Arşın Gölgesindeki Genç

Zindan hatıraları

8--Siyasi İçerikli Eserler

Biz Müslüman miyiz ?

Yoldaki İşaretler

9-- Aile Üzeri Eserler

İslam Aile Hukuku

İslam'da Evlilik mahremiyetleri

Mücahide Kadın

10--Denemeler ,Düşünce Yazıları ,Tarihin tozlu sayfalarında kalmış Bilimsel Eserler.

Son düzenleme:
Bu kitapların hepsini yarım bırakanlara hak veriyorum. Özellikle şeker portakalı, böyle söyledi Zerdüşt, sofienin dünyası vs.
Bir şişirme yorum ve reklamla alınan kitap listesi. Diyebilirim Yukarda bulunan kitaplara. Hepsi çokça şişirilmiş kitaplar.
Ha felsefe ile uğraşan biri iseniz Sofienin dünyası sizin için felsefeye giriş tarzında harika bir kitap ama yok arkadaş gazı ile almışsanız kusura bakmayın ama 50 sayfa sonra rafın bir kenarına atacağınız bir kitap. :)
Hepsi için ayrı ayrı bu yorumları yapabilirim.

Yok yok yorumuma ek yapmadan duramayacam.
Lise çağı kitap listesine Franz kafka eklenebilir mi onu bile çok düşünüyorum. Yok vallahi ben öğrencilerime Kafkanın salak saçma kitaplarını okutmazdım. Çok kaliteli kitaplar varken okutmazdım. Yoksa yoklukta okunacak ucuz kitap listelerinde hatta yukarıdaki çoğu kitap neredeyse bedava dağıtılan kitap listelerinde yer alır.
Kürk mantolu madonna mesela, yani Reşat Nurinin çalıkuşunu okuyun daha çok edebi dünyanıza katkısı olur.

Neyse daha fazla topa tutmayayım. :)

Son düzenleme:
Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Anatomi ders kitabı..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri