Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorumlayalım! Edebi Akımları kim bize yorumlar. (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 12
Web sitesi
forumkalemi.com
QasemQasem is verified member.
Hiç bir kopyala yapıştıra baş vurmadan bize bildiklerinizi yorumlayın.
En son kalanları ben yorumlayacağım :)

- Edebi Akımlar -

•Hümanizm (İnsancıllık)
•Romantizm (Coşumculuk)
•Natüralizm (Doğalcılık)
•Sembolizm (Simgecilik)
•Realizm (Gerçekçilik)
•Fütürizm (Gelecekçilik)
•Sürrealizm (Gerçeküstücülük)
•Ekspresyonizm (Dışavurumculuk
•Empresyonizm (İzlenimcilik)
•Klasisizm

Sembolizm benden olsun mu? OLSUNN..
Olmasın desenizde benden.. ;)

Sembolizm kelimesi öncelikle ne demek akımla ne gibi ilişkisi var bunu bir açıklayalım.
Sembol, simge bunlar birbiriyle örtüşen kelimeler. O halde sembolizm de bir simgeden doğan "simgecilik" diyebiliriz.

Peki bu sembolizm ne zaman çıktı?
Tarihçiler 19.yy başları diyor zalım ancak öyle bir şey olması mümkün mü? DEĞİL Sembolizm süreci dikkatinizi çekerim süreç diyorum yüzyıllar boyu gelen bir durum. Bülbülü gülü imgeleyenler sembolizm yapmıyorlar mıydı?

Dış çevreyi simgelerle açıklamaya çalışıyorsan, bir aktarım söz konusu ise işte bu sembolizm.

Sembolizmde yeniden dikkatinizi cekmek istedigim bir durum var, adamlar enstüruman manyakları kulağa göze hoş gelecek gerisi tatava diyor. Ne anlattığın değil ne hissettikleriyle kafayı bozmuşlar.
Ha bir de asla tam beyaz kullanmazlar ya da tam siyah... Buğulu havaları severler.
Size Türkiye'den şu şairler buraya dahil Dünya'dan bu şaairler dahil demeyeceğim. Sembolizm bir akımsa bir anda oluşacak bir şey bir öncülükte olacak bir durum değil. En başta söylediğim gibi yüzyıllar boyu oluşacaktır.

@Hifa, Sembolizmin kökeni bana göre mağara dönemlerine kadar gider. 19. Yüzyılda sadece kavramlaşıyor.
Yüreğine sağlık güzel bir anlatım.

Hadi.arkadaşlar araştırıp birer tanede siz yorumlayın.
Hem öğrenmiş olur, hemde bize öğretmiş olursunuz.

Hümanizm akımınada ben değineyim.
Sözcük anlamı olarak “insanlık aşkı”, “insancıllık”, “insanı dil, din, renk ayrımı gözetmeden sevmek” anlamlarını taşır. Yani etnik yada başka bir kökene bakmadan insanı insan olduğu için seven ona değer veren akım.
Gerçekçiliği tartışmalı olsa genel olarak bu anlama gelmektedir.

Felsefi açıdan ele alıcak olursak ; insani değerleri savunan, onları yaşamın merkezine alan bir dünya görüşüdür.

Tarih olarak ise ilk olarak 14.yy'da İtalya'da görülmüş, asıl etkisine Rönesans'la kavuşmuştur.

@NoktA, Googleden kopyalayıp buraya yapıştırmayın. Okuyun öğrenin buraya yazın...
Googleden bakıp ne olduğunu öğrenin. Örneklemeler bakın sonra zihninizde oluşanı dökün

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri