Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bunu konuşalım Dünyanın En Pozitif ve En Negatif Ülkeleri Belli Oldu: Türkiye Yine Yanlış Zirvede

Katılım
5 May 2020
Mesajlar
8,544
Çözümler
1
Tepkime puanı
20,889
Puanları
113
Her yıl düzenlenen Gallup Duygular Anketi’nin bu seneki sonuçları, pandeminin dünyaya verdiği hasarı gözler önüne serdi. Pozitif duygularda pek bir değişim görmeyen dünya, negatif duygularda artış yaşadı. Ankete göre pozitif duyguların en az görüldüğü ülke olan Türkiye, aynı zamanda en sinirli ikinci ülke oldu.

Gallup’un her yıl düzenlediği duygular anketinin ülkemiz adına içler acısı sonuçları belli oldu. Dünyanın en sinirli, en endişeli, en huzurlu, en fazla gülen ülkelerini sıraladı. Türkiye, anketteki en sinirli ülkeler arasında yer aldı.
Anketin en sakin ülkeleri arasında çoğunlukla Kuzey Avrupa ve Güney Amerika ülkeleri yer aldı. 2020 yılının pandemiye rağmen o kadar da kötü geçmediğini gösteren anket sonuçları, geçtiğimiz yıl insanların çoğunlukla kendini dinlenmiş hissettiğini ortaya koydu. Ancak ne yazık ki bu dönemde yaşanan negatif duygular, pozitif duygulardan daha fazlaydı; özellikle de Orta Doğu ülkelerinde.

Pozitif duygularda bir değişim yaşanmadı​

gallup duygular anketi

Gallup’un anketinde pozitif duygular olarak belirtilen iyi dinlenmiş olmak, gülümsemek ya da gülmek, ilginç bir şeyler yapmak ya da öğrenmek, ve saygı gördüğünü hissetmek gibi duygularda bu sene pek bir değişim yaşanmadı. Fiziksel acı hissetme, endişe, üzüntü, stres ve öfke gibi duygularda ise gözle görülür bir fark yaşandı. Hatta bu duygular, son 15 yıldır yapılan anketin tarihi boyunca en yüksek seviyeyi gördü.
gallup duygular anketi

Dünya çapında gerçekleştirilen ankette ülkelere değil de dünya geneline bakıldığında pozitif duyguların görülme sıklığı şu şekilde oldu: Anket gününden önceki duygularını belirten katılımcıların %72’i iyi dinlenmiş hissettiğini, %72’si haz hissettiğini, %70’i güldüğünü ya da gülümsediğini, ve %86’sı saygı gördüğünü hissettiğini belirtti. Önceki gün ilginç ve yeni bir şey yaptığını ya da öğrendiğini belirtenlerin oranı ise %49 oldu. Yani dünyanın yarısından fazlası, o belli günü monoton bir şekilde geçirdi. Tüm bunların sonucu olarak dünya, pozitif duygular açısından 2018 ve 2019 yılında olduğu gibi 71 puan aldı.

Pozitif duygular en az Türkiye ve Lübnan’da görüldü​

gallup duygular anketi

Yukarıda bahsettiğimiz pozitif duyguların en çok görüldüğü ülke, 82 puanla El Salvador oldu. Bu duyguların en az yaşandığı ülkeler ise 46 puanla Türkiye ve Lübnan oldu. Bu sayının altına inen tek ülke, 2019 yılı sonuçlarıyla Afganistan’dı. Ancak Afganistan bu sene ankete katılmadı.

Negatif duygular 2020’de arttı:​

gallup duygular anketi

Fiziksel acı hissetme, endişe, üzüntü, stres ve öfke gibi negatif duygularda gözle görülür bir artış yaşandı. 2019 yılında 31 olan puan, 2020’de 32’ye tırmandı. Yine anketten önceki güne göre yanıt veren katılımcıların %40’ı endişe ve stres, %29’u günün çoğunda süren fiziksel acı, %27’si üzüntü ve %24’ü öfke hissettiğini belirtti.
gallup duygular anketi

Negatif hislerin en az görüldüğü ülke Tayvan oldu. Bu listenin ilk 10’unda Kazakistan, Japonya, Kırgızistan ve Rusya gibi Asya ülkeleri de yer aldı. Negatif duyguların en çok yaşandığı ülkeler listesinde ise Irak başı çekti. Bu kategorideki ülkelerin çoğu Orta Doğu’da yer alan ülkelerdi.

En huzurlu Finlandiya, en sinirli Irak ve Türkiye oldu​

gallup duygular anketi

Negatif duygulardan sadece öfkeye bakacak olduğumuzda 2020’de bu duyguyu en fazla yaşayan ülke Irak oldu. Irak’ı takip eden ülkeler ise sırasıyla Türkiye, Lübnan, Tunus ve Mısır oldu. Aynı yıl dünyanın en huzurlu olan ülkelerine gelecek olursak, birinci tahmin etmiş olabileceğiniz gibi Finlandiya oldu. Finlandiya’yı bu alanda sırasıyla İzlanda, Uruguay, Portekiz ve Estonya takip etti.
 
İşsizlik, geçimsıkıntısı, eğitim ve politikalardaki sorunlu yönetimler...
Sorunlarla boğuşan bir ülkede insanlar nasıl mutlu olabilir ki. Bu sadece bugünün sorunu değil, Osmanlı son döneminden bu yana bu topraklara huzur, sükünet hiç uğramadı. İnsanlar hep refah seviyesi düşük, hep İşsiz hep baskı altında tutuluyorlardı, halada öyle...
Her hükümet yada siyasi irade kendi despotizmini uyguladı...
Geçim sıkıntısı olan ve ülkenin yüzde 50 sinden fazlasının yoksul olduğu bir ülkede pozitiv bakmayı, gülümsemeyi ve mutlu olunmasını beklemeyin.

İnsanlar aç oldukça mutsuz olur. Düşünsenize evlatlarına istedikleri yaşamı sağlayamayan bir baba nasıl mutlu olabilir?
Ya o çocuklar, ya o eş...
 
hala yaşıyoruz en azından o kadar da kötü değil D}}
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri