Normal şartlarda eti saatlerce oda sıcaklığında bekletiyoruz, bu yöntem uzun sürüyor,vakit varsa en doğru yöntem budur,tabi yaz aylarında oda ısısında değil buzdolabının alt kısmında bekletmek gerek.
Eti sıcak suda bekletme doğru değil, etin dış kısmının pişmesine ve içten bakterilenmesine neden oluruz,en çok yapılan hatalardan biri bu..
Donmuş haldeyken pişirmeye çalışmak delilik, bu yöntemlerin hepsi yanlış
Doğru yöntem: İlk olarak etimizi buzluktan çıkarıyoruz...
Boş bir metal tencereye ne soğuk ne sıcak, ılık su dolduruyoruz...
Eti pişirme tepsisinin üzerine alıyoruz, üstüne de içi su dolu tencereyi koyuyoruz ve...
Etin kalınlığına göre dakikalar içinde çözüldüğüne tanıklık ediyoruz, bu yöntem doğru.
Bu yöntemin en doğru yöntem olmasında birkaç sebep var. Birincisi, içi su dolu tencerenin ete yaptığı baskıdan dolayı buzun hızlı çözülmesi. İkincisi de metalin ısıyı çok daha iyi iletmesi. Ilık suyun sıcaklığını ete çok daha iyi iletiyor.

Eti sıcak suda bekletme doğru değil, etin dış kısmının pişmesine ve içten bakterilenmesine neden oluruz,en çok yapılan hatalardan biri bu..

Donmuş haldeyken pişirmeye çalışmak delilik, bu yöntemlerin hepsi yanlış

Doğru yöntem: İlk olarak etimizi buzluktan çıkarıyoruz...

Boş bir metal tencereye ne soğuk ne sıcak, ılık su dolduruyoruz...

Eti pişirme tepsisinin üzerine alıyoruz, üstüne de içi su dolu tencereyi koyuyoruz ve...

Etin kalınlığına göre dakikalar içinde çözüldüğüne tanıklık ediyoruz, bu yöntem doğru.

Bu yöntemin en doğru yöntem olmasında birkaç sebep var. Birincisi, içi su dolu tencerenin ete yaptığı baskıdan dolayı buzun hızlı çözülmesi. İkincisi de metalin ısıyı çok daha iyi iletmesi. Ilık suyun sıcaklığını ete çok daha iyi iletiyor.