Ekonomi Haber Doğalgaza yüzde 15 zam (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ekonomi Haberleri

Doğalgaza ekim ayında da eylülde olduğu gibi yüzde 15 zam geldi. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken bu ay da mesken tarifesi sabit kaldı.

1636891803205.png

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde ekim ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğalgaz için 1488 lira olarak belirlendi.

Bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife eylüldeki tarifeye göre 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 358 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 724 lira oldu.

Konut doğalgaz tarifesi, 1 Ocak 2021'den itibaren 2021 yılı haziran ayına kadar her ay yüzde 1'er ve 1 Temmuz 2021 tarihinde ise yüzde 12 oranında zamlanmıştı.

Kaynak : Sözcü

@İsrâ, herşey birbirine bağlantılı.
Denetim mekanizması olmadığı için üretici kendine yapılan her kalem zammın acısını tüketiciden yada aracı satış merkezleri her zarar kalemin acısını tüketiciden çıkarır...
Bu çarka çomak sokacak yürekli adamlar olmadıkça (ki bu ülkede tek umudumuz Tayyip ti oda fos çıktı) bu devran böyle döner...

@İsrâ, herşey birbirine bağlantılı.
Denetim mekanizması olmadığı için üretici kendine yapılan her kalem zammın acısını tüketiciden yada aracı satış merkezleri her zarar kalemin acısını tüketiciden çıkarır...
Bu çarka çomak sokacak yürekli adamlar olmadıkça (ki bu ülkede tek umudumuz Tayyip ti oda fos çıktı) bu devran böyle döner...
Denetim mekanizması ülkemizde yok denilecek seviyede zaten.
Düm CE belgesi denetimi için geldiler.
Bi önceki istedikleri belgeleri günlerce uğraşıp hazırlamıştım.
Şimdi onları kabul etmiyorlar.
Sadece bu işe bakmıyoruz. Tüm işletmelere bakıyoruz diyorlar.
Sıradan bi mühendis göndermişler. Benim işimi denetleyebilmesi için bu işin içinden gelen birinin olması şart aslında ama maalesef mekanizmada sıkıntı var.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri