TR Haberler Darısı bütün çift maaşlara (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye'den Haberler

Darısı bütün çift maaşlara​

Anayasa Mahkemesi, öğretim üyesinin aynı zamanda Merkez Bankası’nda görevlendirilemeyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı KHK’sını iptal etti. ‘Usul yönünden’ alınan hüküm, vicdanları yaralayan çift maaşlı bürokratlar için de sinyal oldu. 83 milyonun cebinden çıkan vergilerle yapılan kamudaki fazladan ödemeler için de benzer adımın atılması gerektiği yönünde beklenti oluştu.​

Ekli dosyayı görüntüle 10163

Türkiye ‘huzur hakkı’, ‘prim’ adı altında kamuda çift maaş alan bürokratları konuşurken Anayasa Mahkemesi’nden dikkat çeken karar geldi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
Haykır Habikoğlu'nun geçen yıl MB Banka Meclisi’ne de seçilmesi kamuoyunda rahatsızlık yaratınca CHP konuyu AYM’ye taşıdı. Atamadan üç gün önce çıkarılan ve görevlendirmeye zemin teşkil eden Cumhurbaşkanlığı KHK’sının iptali talep edildi.

İMTİYAZLI BÜROKRATLAR İÇİN DE BİR DÜZENLEME YAPILSIN

Dosyayı görüşen yüksek mahkeme, öğretim üyelerinin aynı zamanda banka meclisi üyesi olabilmesini öngören 16 Mayıs 2020 tarihli kararı 3’e karşı 12 oyla iptal etti

Gerekçede ‘Yasayla düzenlenmesi gereken konularda Cumhurbaşkanlığı kararı çıkarılamayacağı’ bildirildi. Kritik hüküm, benzer durumu içeren çift maaş için de beklenti oluşturdu. Bu yöndeki uygulamaları bitirecek önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

AYM’NİN MERKEZ HÜKMÜ ÇİFT MAAŞA ÖRNEK OLSUN

Anayasa Mahkemesi, Merkez Bankası Banka Meclisi üyeliği ile öğretim üyeliği görevlerinin birleştirilebilmesini öngören ve çifte maaşın önünü açan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı iptal etti.

3’e karşı 12 oyla alınan karar sonrası, ekonomik darboğazda çırpınan vatandaşın hakları gözetilerek, birden fazla maaş alan bürokratlar konusunda da benzer adımların atılması beklentisi oluştu. Vahim tabloya son verilerek haksız kazanç sağlanmanın engellenmesi gerektiği ifade edildi.

Karara karşı oy kullanan üyeler Rıdvan Güleç, Selahaddin Menteş ve İrfan Fidan; ortak karşı oy gerekçelerinde Merkez Bankası’nın bir kamu kurumu olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, öğretim üyelerinin Yükseköğretim Kanunu’na göre kamu kurumlarında görevlendirilebileceğini belirtti. Ancak, oy çokluğu bu talebe aksi yönde olunca karar iptal edildi.

Resmi Gazete’de 16 Mayıs’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’ndan 3 gün sonra İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif Haykır Hobikoğlu Merkez Bankası Banka Meclisi’ne seçilmişti.

Kaynak : Karar Gazetesi

madem mümkün değil, 11 yerden maaş aldığı iddia edilen adamı çıkarın iki kanala konuşturun ki elinizde bu kadar tv var, iki gündür bütün ülke nefret ettik adamdan, dedik kendini savunmadığına göre iddia doğru her yerden maaş alıyor bu

Bu ülke ne çekiyorsa bürokratlar dan ve bürokrasiden çekiyor. Bir yandan gözü doymak bilmeyen siyasiler diğer yandan bürokratlar...
Hepiniz halkın sırtında yüksünüz..

10-11 maaş alanları duyan çift maaşlılar da çıkıp; “ülkede adalet diye bir şey kalmamış” derse tam dönemin özeti olur.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri