Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TR Haberler Darısı bütün çift maaşlara

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry

Darısı bütün çift maaşlara​

Anayasa Mahkemesi, öğretim üyesinin aynı zamanda Merkez Bankası’nda görevlendirilemeyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı KHK’sını iptal etti. ‘Usul yönünden’ alınan hüküm, vicdanları yaralayan çift maaşlı bürokratlar için de sinyal oldu. 83 milyonun cebinden çıkan vergilerle yapılan kamudaki fazladan ödemeler için de benzer adımın atılması gerektiği yönünde beklenti oluştu.​

Ekli dosyayı görüntüle 10163

Türkiye ‘huzur hakkı’, ‘prim’ adı altında kamuda çift maaş alan bürokratları konuşurken Anayasa Mahkemesi’nden dikkat çeken karar geldi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
Haykır Habikoğlu'nun geçen yıl MB Banka Meclisi’ne de seçilmesi kamuoyunda rahatsızlık yaratınca CHP konuyu AYM’ye taşıdı. Atamadan üç gün önce çıkarılan ve görevlendirmeye zemin teşkil eden Cumhurbaşkanlığı KHK’sının iptali talep edildi.

İMTİYAZLI BÜROKRATLAR İÇİN DE BİR DÜZENLEME YAPILSIN

Dosyayı görüşen yüksek mahkeme, öğretim üyelerinin aynı zamanda banka meclisi üyesi olabilmesini öngören 16 Mayıs 2020 tarihli kararı 3’e karşı 12 oyla iptal etti

Gerekçede ‘Yasayla düzenlenmesi gereken konularda Cumhurbaşkanlığı kararı çıkarılamayacağı’ bildirildi. Kritik hüküm, benzer durumu içeren çift maaş için de beklenti oluşturdu. Bu yöndeki uygulamaları bitirecek önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

AYM’NİN MERKEZ HÜKMÜ ÇİFT MAAŞA ÖRNEK OLSUN

Anayasa Mahkemesi, Merkez Bankası Banka Meclisi üyeliği ile öğretim üyeliği görevlerinin birleştirilebilmesini öngören ve çifte maaşın önünü açan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı iptal etti.

3’e karşı 12 oyla alınan karar sonrası, ekonomik darboğazda çırpınan vatandaşın hakları gözetilerek, birden fazla maaş alan bürokratlar konusunda da benzer adımların atılması beklentisi oluştu. Vahim tabloya son verilerek haksız kazanç sağlanmanın engellenmesi gerektiği ifade edildi.

Karara karşı oy kullanan üyeler Rıdvan Güleç, Selahaddin Menteş ve İrfan Fidan; ortak karşı oy gerekçelerinde Merkez Bankası’nın bir kamu kurumu olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, öğretim üyelerinin Yükseköğretim Kanunu’na göre kamu kurumlarında görevlendirilebileceğini belirtti. Ancak, oy çokluğu bu talebe aksi yönde olunca karar iptal edildi.

Resmi Gazete’de 16 Mayıs’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’ndan 3 gün sonra İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif Haykır Hobikoğlu Merkez Bankası Banka Meclisi’ne seçilmişti.

Kaynak : Karar Gazetesi

madem mümkün değil, 11 yerden maaş aldığı iddia edilen adamı çıkarın iki kanala konuşturun ki elinizde bu kadar tv var, iki gündür bütün ülke nefret ettik adamdan, dedik kendini savunmadığına göre iddia doğru her yerden maaş alıyor bu

Bu ülke ne çekiyorsa bürokratlar dan ve bürokrasiden çekiyor. Bir yandan gözü doymak bilmeyen siyasiler diğer yandan bürokratlar...
Hepiniz halkın sırtında yüksünüz..

10-11 maaş alanları duyan çift maaşlılar da çıkıp; “ülkede adalet diye bir şey kalmamış” derse tam dönemin özeti olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri