Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cumbez-Firavun Inciri (1 Görüntüleyen)

BlissBliss is verified member.

🍀🐞
FK Editör
FK Yarışmacı
Puan 113
Çözümler 0
BlissBliss is verified member.
Köklerinden bile meyve veren ve Kıbrıs’ta yetişen yerel adı Cumbez veya Firavun İnciri
Ilğinç bir ağaç ?
Aynı zaman da 720 yıllįk yaşıyla Kıbrıs'ın en yaşlı ağacı

20211114_184923.jpg

20211114_184735.jpg
20211114_185004.jpg
20211114_185249.jpg20211114_184935.jpg

firavun adıyla hatırlanması çok yazık olmuş ..

Ne değişikmiş

Sevdim bunu, burda gelmez mi

Meyvesi yenmediği için mi ismini firavun vermişler dşnm

@NoktA, meyvesi yenmiyor mu?

Bilmiyorum bende onu anlamaya çalışıyorum lm;; Kıprıs lı tanıdığı olan yok mu hayrına bizim için sorsa :)

@NoktA, Google amca yendiğini söylüyor...

Yılda yedi kez verdiği meyvelerinin incire benzemesi ise ağaca ayrı bir özellik katıyor. Bölge halkı tarafından çok fazla bilinmeyen cümbez ağacının meyveleri ağaç çevresine dökülürken, az şekerli olan ve yararlı olduğunu bilen ve tadına varanlar içinse vazgeçilmez bir meyve olarak tüketiliyor.

@NoktA, Google amca yendiğini söylüyor...

Yılda yedi kez verdiği meyvelerinin incire benzemesi ise ağaca ayrı bir özellik katıyor. Bölge halkı tarafından çok fazla bilinmeyen cümbez ağacının meyveleri ağaç çevresine dökülürken, az şekerli olan ve yararlı olduğunu bilen ve tadına varanlar içinse vazgeçilmez bir meyve olarak tüketiliyor.
Teşekkür ederim sayın hocam :)
Kıprıs ta tanıdığı olanlar bize tohumundan göndersinler :)

Teşekkür ederim sayın hocam :)
Kıprıs ta tanıdığı olanlar bize tohumundan göndersinler :)
Benim tanıdığım var ama yetişir mi bilmiyorum önce ben ekeyim yetişirse sizede gönderirim ama ben sevmedim sanki ?

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri