Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeme/içme Çığırtma Tarifi

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
cigirtma_4x3_999-730x548.jpg


Çığırtma Azerbaycan'da üzerine yumurta kırılan yemeklerin genel adı. Ancak ülkemizde yöresel farklılık gösteriyor. Bergama yöresine ait bu lezzeti mutlaka deneyin!

Çığırtma Tarifi İçin Malzemeler

5 tane patlıcan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 avuç maydanoz
2-3 tane domates
3 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Çığırtma Tarifi Nasıl Yapılır?

5 tane patlıcanı alacalı şekilde soyuyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.

Bir cam fırın kabının dibine 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküyoruz. Suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp sıkıyoruz ve parmak şeklinde fırın kabına doğruyoruz. Üzerine 2 tane kuru soğanı piyazlık doğruyoruz. 2 tane sivri biberi iri şekilde doğruyoruz. 1 avuç maydanozu ince şekilde kıyıyoruz. 2 tane (büyükse) 3 tane (küçükse) domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. 3 diş sarımsak doğruyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber serperek üzerinden 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz. Patlıcanların yanlarından üzerine çıkmayacak kadar su koyuyoruz. 190 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.

* İsterseniz patlıcanları fırında kızartabilirsiniz. Soğanı ve yeşil biber ve domatesi sıvı yağ ile tavada kavurup üzerine maydanozu da ilave ederek biraz çevirdikten sonra tuz ve karabiber ilave ederek ocaktan alabilirsiniz. Fırın kabına önce patlıcanları koyarak üzerine kavurduğumuz harcı koyarak patlıcanların yanlarından üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip de 190 derecelik fırında 30 dakika pişirebilirsiniz. Bize sorarsınız çiğ şekilde değil kavrulmuş şekilde yapılması daha lezzetli oluyor. Ancak bu yemeğin orijinal tarifi çiğden yapılmasıdır
 

ZiLaN

FK Üyesi
🌼🌼🌼
Katılım
2 Haz 2020
Mesajlar
2,912
Tepkime puanı
5,311
Puanları
113
Burç
Başak
İsim
Meçhul
Meslek
Serbest
Memleket
siz Mars bilin(.
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Güzel görünüyor listeye ekledim teşekkürler
 

ZiLaN

FK Üyesi
🌼🌼🌼
Katılım
2 Haz 2020
Mesajlar
2,912
Tepkime puanı
5,311
Puanları
113
Burç
Başak
İsim
Meçhul
Meslek
Serbest
Memleket
siz Mars bilin(.
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
@Ravza, annelerin tarifi tutar yaparım ben bunu ?☺️
 

ZiLaN

FK Üyesi
🌼🌼🌼
Katılım
2 Haz 2020
Mesajlar
2,912
Tepkime puanı
5,311
Puanları
113
Burç
Başak
İsim
Meçhul
Meslek
Serbest
Memleket
siz Mars bilin(.
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
@Ravza, olacak gibi teşekkür ederim ıh;;
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar