Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soruyoruz!! Çiftçilik ve köylülük tanımlarının ayrılmasını doğru buluyor musunuz? (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 12
Web sitesi
forumkalemi.com
QasemQasem is verified member.
Çiftçilik ve köylülük tanımlarının ayrılmasını doğru buluyor musunuz?

Bu ayrışma bizi nereye götürür sizce?

Ikisinin nesi farklı ki ayrımcılık olsun..

Surekli soruyorsun Qasem..;)

Köylu kalmadiki..Zaten cogu sehirlere goc etti..Kalanlarda eski toprak, boyle bir ayrışma varsa, iyi olabilir..Ciftcilik de, tarimsal alanların kullanilmasinin da olmayan köyluyle surdurulmesinin hic bir anlam ifade etmedigini dusunmek cokda yanliş bir bakiş acisi olmasa gerektir..

@müstahsen, devlet bu kavramları birbirinden ayırıyor.
Yani çiftçi ve köylü kavramlarını farklı konumlandıracak bundan sonra.
Hazine ve maliye bakanlığı köylüye değil Çiftçiye destek verecek bu yüzden ben sizin zihninizde olan çiftçi ve köylü kavramlarını öğrenmek ve yeni durum hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum...

Yani ben düşüncemi belirtmeden şunu diyeyim ayrışma doğru bir karar.
Konuya daha sonra gelicem.

Çiftçilik bir mesleki faaliyettir, dolayısıyla ekonomik bir kavramdır. Yani her köylü aslında çiftçi değildir. Üretim yapıyor, ekonomiye katkıda bulunuyorsa ve mesleki uğraşıda bu ise çiftçidir.
Köylülük ise çiftçilik ten farklı sadece sosyolojik bir kavramdır.

Eğer siz ekonomik ve sosyolojik bu iki çevreyi bir görürseniz üretim bazında ilerleme kaydedemezssiniz. Bu tanımları bilmekte büyük fayda var...
Olaya bu bağlamda bakmak daha doğru olur

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri