Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

CHP’nin bitmek bilmez tesettür düşmanlığı! (1 Görüntüleyen)

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Puan 113
Çözümler 0
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
8,513
Tepkime puanı
27,519
Puan
113
Konum
Siirt
MevaMeva is verified member.

CHP’nin bitmek bilmez tesettür düşmanlığı!​

CHP’li Edremit Belediyesi’nin gerçekleştirdiği törende çarşaflı kadın tahkir edildi!​

Ekli dosyayı görüntüle 11178


CHP temsil ettiği ideoloji gereği kendisini ister istemez İslam karşıtı bir yerde konumlandırıyor. Ne kadar bunu gizlemeye çalışırsa çalışsın refleks olarak geliştirdiği tepkilerinde İslam düşmanlığı topraktan biter gibi fışkırıyor.

Balıkesir’in Edremit ilçesinin “düşman işgalinden kurtuluş günü” olarak ilan edilen 9 Eylül tarihinde Edremit Belediyesi ve ÇYDD tarafından gerçekleştirilen müsamerede çarşaflı kadın zincire vurulmuş olarak gösterilirken zincirler çözülüp çarşaf atıldıktan sonra ortaya modern giyimli tesettürsüz bir kadın çıkıyor.

Balıkesir Valiliği konu hakkında soruşturma başlattığını bu noktada belirtmek gerek. Ancak konuya eleştirel olarak yaklaşan muhafazakarların "Türk kadınını zincire vurdular" şeklinde yaptıkları itirazları da meseleyi ıskalıyor. Türk kadını zincire vurulmuyor. Tesettürlü insan temsili üzerinden oldukça basit bir denklem oluşturularak bu insanlar ve onların değerleri tahkir ediliyor!

Bu basit çağdaşlık-gericilik metaforunun hiçbir geçerliliği yok! Yani bir insan çarşaflı olduğu için “ilkel” diğeri de öyle olmadığı için “medeni” olmuyor. Bu ikilemin bizzat kendisi oldukça problemli bir zihin dünyasına işaret ederken ikisi arasındaki farkı izah etmek için ahlakilik bir ölçü olarak görülebilir. Mütesettir insanın ahlaklı bir yaşam için bu şekilde giyinmeyi tercih ettiği ilahi dinlerin emri olarak insanlık tarihi ile eşit neredeyse… Gerçi bu hususu kafasını geri-ileri saçmalığına hapsetmiş özünde oldukça arkaik tiplere anlatmak mümkün değil!

CHP’lilerin çok büyük bir kısmı anlamakta zorlandıkları konular hakkında kesin yargıya sahip olan insanlar. Çarşaflı bir kadını aşağılamak, dindarların hassasiyetleriyle dalga geçmek bu yüzden onlar için neredeyse bir görev olma özelliğine sahip.

Edremit Belediyesi’nin gerçekleştirdiği müsamere rezaleti de bunun yansımalarından birisi… Çarşaf atılınca ortaya bir ucube çıkıyor halbuki. Örtülü olanın asaletinden uzak ne idüğü belirsiz bir şey… Bunu anlamaktan kilometrelerce uzakta yüzlerce insan ise bu soytarılığı alkışlıyor!

Kaynak : Haksöz Haber
 
Aklı selim biri yokki aralarında. Ne yaparlarsa yeridir.
 
Akıl tutulması bunun adı
 
Tesettūrlū olmak kölelikse
Rabbiminizin kölesiyiz ve biz razıyız
"Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, desenize hayvanlar bizden daha medeni"
Mehmet Akif Ersoy.
 
Açılıp saçılmayı medeniyet olarak dayatan ve insanların inançlarına düşman olan bir zihniyet bu ülkede asla iktidar olamaz. O günler geride kaldı. Darbeler döneminde bitti...
Cehalet diz boyu...
 
Umarım gereken işlemler uygulanır.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri