kervan
Aktif Üye
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“Biz yeryüzündeki her şeyi yer için bir süs yaptık ki, insanları deneyelim. Bakalım hangisi en güzel işleri yapacak” (Kehf, 7)
Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Cennetin kapısında durup baktım. Bir de gördüm ki, içeri girenlerin çoğu yoksullardı. Zenginler ise hesap görmek için alıkonulmuştu. Cehennemlik
olduğu kesinleşenlerin de ateşe girmesi emrolunmuştu. Cehennemin de kapısında durup baktım. Bir de gördüm ki, cehenneme girenlerin çoğu
kadınlardı.” (Buhârî, Rikak 51, Nikâh 87; Müslim, Zikir 93)
Ebû Saîd el-Hudrî (ra)’den rivayet edildiğine göre Peygamber (sav) şöyle buyurdu:
Cennet ile cehennem münakaşa ettiler.
Cehennem:
“-Bende zorbalar ve kibirliler var,” dedi.
Cennet:
“-Bende yalnız zayıflar ve yoksullar var,” dedi.
Bunun üzerine Allah Teâlâ onların çekişmesini şöyle halletti:
“-Ey cennet! Sen benim rahmetimsin, dilediğime seninle merhamet ederim. Ey cehennem! Sen de benim azâbımsın. Dilediğime seninle azâb ederim.
Ben her ikinizi de dolduracağım.” (Müslim, Cennet 34; Buhârî, Tefsîru sûre (50), 1, Tevhîd 25. Tirmizî, Cennet 22)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Basîr::
Her şeyi gören, her şeyin hakîkatini gören, bilen, hiçbir şey Kendisinden saklanamayan, yapılanları tek tek zaptedip muhafaza eden demektir.
Kısa Günün Kârı
Allah’ım günahlarımızı bir daha işlememek üzere bağışla! Amin!
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“Biz yeryüzündeki her şeyi yer için bir süs yaptık ki, insanları deneyelim. Bakalım hangisi en güzel işleri yapacak” (Kehf, 7)
Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Cennetin kapısında durup baktım. Bir de gördüm ki, içeri girenlerin çoğu yoksullardı. Zenginler ise hesap görmek için alıkonulmuştu. Cehennemlik
olduğu kesinleşenlerin de ateşe girmesi emrolunmuştu. Cehennemin de kapısında durup baktım. Bir de gördüm ki, cehenneme girenlerin çoğu
kadınlardı.” (Buhârî, Rikak 51, Nikâh 87; Müslim, Zikir 93)
Ebû Saîd el-Hudrî (ra)’den rivayet edildiğine göre Peygamber (sav) şöyle buyurdu:
Cennet ile cehennem münakaşa ettiler.
Cehennem:
“-Bende zorbalar ve kibirliler var,” dedi.
Cennet:
“-Bende yalnız zayıflar ve yoksullar var,” dedi.
Bunun üzerine Allah Teâlâ onların çekişmesini şöyle halletti:
“-Ey cennet! Sen benim rahmetimsin, dilediğime seninle merhamet ederim. Ey cehennem! Sen de benim azâbımsın. Dilediğime seninle azâb ederim.
Ben her ikinizi de dolduracağım.” (Müslim, Cennet 34; Buhârî, Tefsîru sûre (50), 1, Tevhîd 25. Tirmizî, Cennet 22)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Basîr::
Her şeyi gören, her şeyin hakîkatini gören, bilen, hiçbir şey Kendisinden saklanamayan, yapılanları tek tek zaptedip muhafaza eden demektir.
Kısa Günün Kârı
Allah’ım günahlarımızı bir daha işlememek üzere bağışla! Amin!