Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeme/içme Çay tiryakileri bu haber size

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,443
Çözümler
1
Tepkime puanı
38,508
Puanları
113

Çay tiryakileri bu haber size tadına doyamayacağınız ödüllü çay demleme tekniği açıklandı​

Dünya'da en çok çay üretimi yapılan ve çay tüketilen ülkelerin başında yer alan Türkiye'de çayın yıllardır yanlış demlendiği ortaya çıktı. en iyi çay demleme yöntemi ile kimse çayınıza doyamayacak, komşularınız bardak bardak çay içecek!​


Screenshot_20221101-170730.md.jpg

ÖDÜLLÜ ÇAY DEMLEME TEKNİĞİ NEDİR?

Çay aslında son derece teknik isteyen bir ürün olup pek çok kişi doğrudan kaynar suyu üzerine dökerek çayı demlemeyi tercih etmektedir. Aslında bu yöntem yanlış olup her gün milyonlarca kişi yanlış bir şekilde demlediği çayı içtiği için çayın eşsiz tadını daha az alıyor. Üstelik yanlış demlenen çay bazı zararlı maddelerin de ortaya çıkmasına neden olduğu için sağlığa da zarar verebiliyor.

cay-nasil-demlenir-isbW.jpg


Güzel çay demlenin püf noktaları ve çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

Çay suyu kaynarken üst demliğe kesinlikle önceden çayı dökmeyin, çay bu şekilde ıslanır ve rutubetlenir.

Genelde herkes çayı önce demliğe koyar ve üzerine kaynar suyu döker. Bu yöntem ile çay demlenmez, haşlanmış olur. Doğru çay demleme tekniği ise önce üst demliğe sıcak suyu dökmek ardından ise çay yapraklarını eklemektir.




İlk olarak ocağınızı açın ve alt demlikte suyun güzelce kaynamasını bekleyin. Üst demliğe kaynamış suyu ekleyin ve 5 yemek kaşığı kadar çayı ilave ederek kapağını kapatın.

Alt tarafına soğuk su ekleyerek üst demliği yerine bırakın ve suyun kaynamasını bekleyin.

Alt tarafa tekrar sıcak su eklemeyin ve soğuk suyun kaynama süresi kadar üst taraftaki çayın demini almasına müsaade edin. Alt taraftaki su kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra tavşan kanı çayınız hazır olacaktır.
 

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,697
Tepkime puanı
16,233
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
Bu haber beni ilgilendiriyor bakmaya geldim hemen teşekkür ederiz @AsyA mmmm
 

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,443
Çözümler
1
Tepkime puanı
38,508
Puanları
113
Afiyet olsun canim benim :)
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar