Ekonomi Haber Bursa'da Hasanağa enginarı hasadı başladı (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Kadir53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ekonomi Haberleri
Enginar üreticileri tatlı bir telaş sardı. Hasat dönemini yaşayan enginarlar özenle toplanarak alıcıları için hazırlanıyor.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Hasaağa Mahallesi’nde yetişen coğrafi işaret tescilli enginarın da hasat zamanı. Enginar hasadı 1,5-2 ay sürecek. Burada hasat edilen enginarın tanesi 12,5 liraya satılıyor.


Hasanağa'ya özgü toprak, su, iklim gibi unsurların yanı sıra geleneksel tarım yöntemi ile üretilen şifa deposu enginar, büyüklüğü ve lezzeti bakımından da diğer bölgelerin enginarlarından ayrışıyor.


Hasanağa enginarının rekoltesi yüz güldürdü​


İHA'nın haberine göre, Hasanağa’da 1.000 dönüm arazi üzerine ekili enginarlar bu yıl 12,5 liradan satılacak. Sadece Bursa değil, Türkiye’nin farklı yerlerinde de bilinen Hasanağa enginarı, bu yıl rekolte açısından da çiftçinin yüzünü güldürdü.



Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.




"Enginarlarımız çap ve kalite olarak diğerlerinden çok farklı"​


Hasanağa’da enginar yetiştiriciliği yapan Mehmet Akipek, bu sene ürünlerin adet sayısının geçen yıllara oranla arttığını belirterek, “Geçen yıl kış daha çetin geçtiği için adet olarak enginarlar azdı. Bu sene her kökte 4-5 enginar bulunuyor. Enginarlarımız çap ve kalite olarak diğerlerinden çok farklı. Piyasada Kıbrıs enginarını satıyorlar. O enginarlar bizim enginarımıza göre daha küçük ve ince oluyor. Maalesef pazarlarda Hasanaağa enginarı diye ürün satıyorlar. Bunların hiçbiri Hasanaağa enginarı değildir, biz hasada yeni başladık. Bundan önce aldıklarını bizim enginarımız değildir. Bunu anlamak için bizim enginarlarımızdan tüketmeniz lazım. Maliyetlerimize üç kat zam gelmesine rağmen fiyatlarımızı minimum seviyesinde tutmaya çalışıyoruz. Bu yıl tanesi 12,5 liradan enginarları sunmaya başladık.” dedi.





Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.




Toprak ve sulama farkı​


Hasanağa enginarını farklı yapan toprak kalitesi ve su bolluğu olduğuna dikkat çeken Mehmet Akipek, “Ne kadar sularsanız o kadar kaliteli, kılçıksız ve kafalar büyük oluyor. Bizim de suyumuz bol bu yüzden ürünler kaliteli oluyor.” ifadelerini kullandı.



Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.





Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.


Kaynak : Ensonhaber
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri