Tartışma Bu ülkenin en büyük sorunu ne? (2 Izleyici)

• Kullanıcı Qasem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma alanı
Kiralar yüksek ; kime sorsam ilk gündem bu durum liste başı.
Şayet önlem alınmazsa kaosa sebep olabileceği korkusu yaşamaktayım. Belki ufak bir sorun gibi öngörülebilir fakat yaşam kalitesini düşüren faktör hükmünde.

Ülkeyi yöneten kişinin din sömürüsü yapmasıdır. müslümanım diye görünüyor saman altından su yürütüyor müslüman olan biri faizi övmez önermez zinayı serbets kılmaz sırf oy toplucam diye ( mutakhanith ) kişilere yaşama hürriyeti vermesi saymakla bitmez.

Cevap herkese göre değişir. Bence bu günlerde en büyük sorun hayat pahalılığı :(

Firavunluk hükmü bakidir
Dünyada insanlar var oldukça
Yasaların karar merciinin insan olması en büyük sorun
eğer belirleyici şeri sistem olsaydı böyle olmazdı
ama insanlara algılatılan şeri sistemden bahsetmiyorum
halis muhlis islam yasalarını diyorum =)

Faiz derken, faiz nedir ne değildir, bilen var mı, bana göre yoktur, aliminden cahiline.
"Faiz haramdır" derken, şunu hiç düşünmeyiz. Yıllık, bankalardan borç alanların ülke nüfusuna oranı nedir ki,
100.000 TL borç alan da var, 500.000, 1.000.000 borç alan da var.
Bunların çoğu da, en az üç senelik ve 5 senelik olan da var, 10 senelik olan da var.
Devlet, bankalardan, yıllık 10.000.000 kişiye borç verecek TL olarak, bu borcunu da en az 5 sene sonra geri alacak.
O devlet 3 sene sonra batar batar. Sen kendine olan zararı düşünüyon da bankaya vereceğin zararı neden düşünmüyon akıllım.
Faiz nedir, ben biliyorum ama söylemiyeceğim, bilmeyenler öğrensin.

Kiralar pahalı gibi lakin şöyle kiraya çıkıyormuş gibi İstanbul'un ilçelerinde kiralık ev arasanıza. =))
Boş ev bulamıyorsunuz. 3000, 4000 TL'den gidiyor en az.
Yani böyle de bir durum var. Cidden kiralık ev bulamıyorsunuz.

Bence ülkenin en büyük sorunu,
Egemenlik milletin derken,
Egemenliğin nasıl ve ne şekilde eda edileceği noktasında,
Seçenlere ve seçilmişlere "hür bir alan" bırakmaması ve asla buna müsade etmemesidir.
Yeltenecek olursanız büyük bir savaşla iç içe olmanız an meselesidir ki, dünya da buna sessiz kalmaz.
Başkent ya başkent...
Alırsın Ankara'dan başkenti İstanbul'a verirsin. Konu mu bu?
Ama bunu teklif dahi edemiyorsunuz!

İki başlık altında konuyu istişareye sunmak isterim.

Birinci başlığım İdareci (Yönetici)
İkinci başlığım Halk (Ahali)

Aslen iki başlığında Ana unsur sebebi de Halktır bunu en başta dile getireyim.

Birinci başlık konusunu azda olsa açmak gerekirse Ülkeyi partiler yönetir ve onların önceki koyulan kanunlar gereği yapmaları gereken sıralanmıştır ,Buradaki sorun kanunların kimine göre degisgenlik kimine göre hukuga uygunluğu dur,Seçilen her vekilin ilk aşamadaki asli görevi dönen menfaat çıkarın ön planda olmasıdır ,Adalet Adamına göre tecelli etdikce bu ülkede zenginler kendi rantlarini bu Adalete dayamisken halk hep ezilen ve mağdur durumda kalacaktır.

İkinci başlık Halk Ahali konusu aslında konun Ana teması Çünkü ;

Ahlakımız düzelmedikçe, ahlak siyasete egemen olmadıkça memleket de düzelmez.

Bir millet nefislerini (kendini) bozmadıkça, Allah onların durumunu değiştirmez.” (Ra’d, 13/11)

Allah Teâlâ bir kavme, bir topluma ihsan ettiği nimeti durup dururken değiştirecek değildir. Ta onlar kendilerindekini değiştirinceye kadar. Yani onlar o nimete erdikleri zaman, kendilerinde o nimete sebep ve vesile olan fıtri misakı, ahlâk ve güzel amelleri, kendileri bozup değiştirinceye kadar, huylarını değiştirinceye kadar Allah’ın o nimeti değiştirmesi, Allah’ın âdetlerinden değildir.

Efendimiz şöyle buyurur Nasıl olursanız, öyle idare edilirsiniz.

Keyfiyetiniz ne ise başınızdakilerin keyfiyeti de o olur.Siz nasıl bir kaynak iseniz başınızdakiler de o kaynağın mahsulüdür.

Başınıza geçecekler, sizin aynanız olacak.

Her insan suçu kendinde aramalıdır. Herkes kendinin avukatı olduğu, suçu hep dışarda aradığı müddetçe müsbet manada mesafe katetmek mümkün değildir.
İnsanlar, iç âlemlerinde, özlerinde kendilerini değiştirmedikçe, Cenabı Hak onları değiştirmez.

(Ra’d, 13/11)

Vesselam

@Murat, ben olayın hem halk hemde yöneticiler bazında tek bir noktada bozulmasın olduğunu düşünüyorum.. Hepsinde en büyük sorun ahlakın olmayışı.
Ahlakı dar çerçevede düşünmeyelim. Hal hareket tavır ve davranışlarda ülkede her kesimde ciddi anlamda ahlakilik sorunu yaşanıyor.

İyi görünüp iyi olmayan insanlar, ön yargılı insanlar, yeni insanlara kapalı insanlar..

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri