İslam Bu tuzaklara da hiç düşmüyoruz, allah'tan... (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel İslami Paylaşımlar
eğer ben bir siyonist olsaydım...

müslümanları mezhep mezhep, grup grup bölerdim. küçük farklılıkları büyütür birliği zayıflık, ihtilafı güç gösterir; parçalanmışlığı normalleştirirdim. kardeşliği zayıflatmak için anlaşmazlığı büyütür, her farklılığı büyük düşmanlık gibi gösterirdim. geçmişin acılarını taze tutar, yaraları da sık sık kaşırdım.

eğer siyonist olsaydım...

gençleri ümitsiz olsun diye her başarısızlığı büyütür, her başarıyı küçümserdim. tarihi utanç örnekleri olarak sunup atalarını kendi çocuklarına yabancılaştırırdım. gelecek hayallerini saçma, mücadeleyi de anlamsız gösterirdim. onları pasif tüketime ve hazlarına tapınmaya ikna ederdim. değerleri gerici, gençlerin ideallerini saf ve boş gösterir; diyalogu imkânsız hale getirirdim. saygıyı modası geçmiş bir kavram gibi gösterir, evladı ana babasından uzaklaştırırdım.

siyonist olsaydım...

ilmi zayıflatmak için her âlimi önce kusurlarıyla tanıtır, popüler kişileri bilge diye kakalardım. kaynak metinleri sıkıcı gösterir, yüzeysel içerikleri daha cazip kılar; düşünmeyi değil, bilgiyi tüketmeyi öne çıkarırdım. ilim ehlini kibirli gösterir, cahili cesur diye överek irfanı değersizleştirirdim bu da fena fikir olmazdı. bak şimdi aklıma geldi mesela dini duyguları siyasallaştırıp araçsallaştırır; imanı parti rozeti, ibadeti çıkar aracı haline getirmek de fena fikir olmazdı. din dilini kin diline çevirir, merhameti zaaf gösterirdim. "biz ve onlar" ayrımını keskinleştirerek kardeşliği yok ederdim.

mesela siyonist olsaydım ben...

ahlaki değerleri görelileştirmek için her prensibi "kişiye göre değişir" diye sulandırırdım. doğru-yanlış ayrımını bulanıklaştırır, vicdanı mutlaka sustururdım. "herkes kendi gerçeğini yaşar" diyerek sorumluluktan kaçışı normalleştirirdim. değerleri zaman zaman değişen trendler gibi gösterirdim. toplumdaki dayanışmayı kırmak için her yardımı menfaat, her iyiliği hesap gibi yorumlardım. güveni zedeleyen söylentiler yayar, karşılıksız vermeyi aptallık diye aşağılardım. toplumsal bağları çıkar ilişkisine indirger, fedakârlığı inandırıcı bulmazdım. insanları birbirine karşı koruyucu yapardım.

neyse ki değiliz. ve bu tuzaklara da hiç düşmüyoruz, allah'tan...

ezgi akgül 11 Ekim 2025

FB_IMG_1760199964373.webp

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri