Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem Bu çocuklar ne eğitimi görüyor? Kur'an-ı Kerim'e tekme attı!

spesifikay

Kulaktan Kalbe
Aktif Üye
FK Üyesi
Web sitesi
www.youtube.com
Burç
Koç
Hobim
Hunharca Kitap Okumak =)
İsim
Betül Güler
Meslek
Yazar / Seslendirme Editörü
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Antalya Serik’teki
lisede öğrencilerin Kur'an-ı Kerim’e yaptığı saygısızlık olay yarattı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir öğrenci
-ı Kerim’i havaya atarken diğer öğrenci Kuran-ı Kerim’i kullanarak röveşata atıyor. Başka bir öğrenci ise o anları cep telefonuyla kaydediyor.

Kuran-ı Kerim’in tavandan sekip yere düştüğünü gören öğrencilerin gülüştüğü duyuluyor.

Kur'an-ı Kerim'e büyük saygısızlık​

Kuran-ı Kerim’in tavandan sekip yere düştüğünü gören öğrencilerin gülüştüğü duyuluyor. Görüntülerin sosyal medyaya yansımasıyla öğrencilerin yaptığı saygısızlık büyük tepki çekti.

Bu kullanıcı banlanmıştır. ForumKalemi.CoM
Yanlış bir şey yapmış. Ama bu durum abartılıp çocuğa bir ceza verilmemeli, gençken insan hata yapar. Okuldan atılsın filan demek çok acımasızca..

Bu konuda bende öfke duyanlardan değilim. Bilseydi, kutsalı yeterince anlatabilseydik yapmazdı. Rasulullah böyle tarif ediyor. 'Çünkü bilselerdi yapmazlardı.'
Biz kendimizi sorgulayalım. Kuran bizim için ne ifade ediyor. Kütüphane raflarını dolduran kitap mı, Rabbimizin bize gönderdiği mesajlar, mektuplar mı. Toplum olarak Kuran a bakışımız da bundan farksız. Kuran ayetlerini sadece birbirimize tabiri caizse laf sokmak için kullanıyoruz.
Yaptığımız yanlışlardan biri de, genel yorumlamak. Bu sadece bir örnek. Kuran hadimi bir çok çocuğumuz, gencimiz var elh. Ben her şeye rağmen gençlerden ümitliyim :)

@AsyAAsyA is verified member., Ben sizle aynı fikirde değilim bilmek var bilipte saygısızlık yapmak var kaç yaşında adam işine geldimi çok bilmişlik yapıyor gelmedimi öğrenemiş bu adam bu yüzden çoğu forumdan dışlandı halada aynı devam ediyor bi insan 7.sinde neyse 70 dede odur biz anamızın karnında öğrenmedik hoş ne ekersen onu biçersin adam inadına bunu yapıyor ve bilerek yapıyor lütfen savunmayın bu tipleri sonra biz uğraşıyoruz bunun gibilerle umarım anlatabildim.

@AsyAAsyA is verified member., Ben şahıs üzerine yazdım farkındaysanız sizde bi şahıssınız sizede yazdım eleştirmek hakkım ben sizin gibi sessiz kalamıyorum imanım müsade etmiyor hayır akşamlar..

@Kadir53, yapilan şey yanlış, ben bunu savunmuyorum. Bilseydi yapmazdı diyorum sadece :) özeleştiri yapiyorum. Bende ceza verilmesindense uygun olanın, müslümanın davranışının nasıl olmasi gerektiğinin anlatilmasindan yanayım :)
Zaten olayın yaşandığı okuldaki hocalarımız gerekeni yapmıştır :)

Bu kullanıcı banlanmıştır. ForumKalemi.CoM
Net dünyasının her şeyini nefise hoş gelen her seyin bilincinde olup Kurana saygının kutsallığınin bilincinde olmaması bu kadar basite indirgenemez basit gören zihniyet yani kokuşmuş zihniyet normal karşılar onlara doğaldır...
Sadece putlarına laf geldiğinde savaşçı olurlar...

Ben bu konuda fikrim katı ve sabittir bir müslüman olarak katı duruşu sergilememek ne büyük acziyettir...

Bu saygısızlığı iki başlık altında kendimizide buna dahil ederek biz Türkiye Müslümanları olarak nerde yanlış yapıyoruz sorusuna cevap aramaya çalışalım .

Bugün sizlerinde bildiği gibi Eğitim ve Öğretim kurumları baside indirilmiş Dersleri ile Kendini batı hayranlığına bırakmış Öğretmenleri ile okul yuvaları ne yazık ki içler acısı ,Eğitimi veren eğitici de İslami hassasiyet ,insanı olgunluk olmuyunca sonuç bunu doğurur..

Böyle çirkin bir eylemi yapan öğrencinin suçu olduğu kadar dan daha çok Ailenin suçu yokmudur ?

Okul okusun diye çocuklarını robot haline getiren Aileler ,İlk eğitimi veremeyen Aileler ,takip edilmeyen çocukların dışarı sokak ilişkileri üstüne birde internet ne yazık ki ! çocuklarımızı gecmisinden ,Geleneklerinden uzak yetistiriliyor.

Konuyla alakasız tüm mesajlar silinmiştir.
Birbirinizi zan altında bırakıcı yorumlar yerine konuya dair düşüncelerinizi dile getirmeniz yeterli.

Ben bu konuda şöyle düşünüyorum demek zor bişey değil.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri