kervan
Aktif Üye
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“Boşuna sızlanmayın bugün! Zira, bizden yardım göremeyeceksiniz!” (Mü’minûn, 65)
Rasûlullah (sav) Efendimiz buyurdular:
“Zevkleri bıçak gibi keseni (ölümü) çok hatırlayın!” (Tirmizî, Zühd 4. Nesâî, Cenâiz 3; İbni Mâce, Zühd 31)
Hz. Ömer’in oğlu ve Efendimiz’in duygulu sahâbisi Abdullah İbni Ömer diyor ki:
Bir gün Rasûl-i Ekrem’in yanında bulunuyordum. Ensardan bir adam gelip selâm verdikten sonra:
“-Yâ Rasûlallah! Hangi mü’min daha faziletlidir?” diye sordu.
Rasûl-i Ekrem (sav) de:
“-Ahlakı en iyi olan mü’min”, diye cevap verdi.
O zât yine:
“-Yâ Rasûlallah! Hangi mü’min daha zekidir? diye sorunca:
“-Ölümü en çok hatırlayıp ölümden sonrası için en iyi hazırlık yapanlar zeki adamlardır” buyurdu. (İbni Mâce, Zühd 31)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Müteâlî:
İzzet, şeref ve hükümranlık bakımından en yüce olan, aklın alabileceği her şeyden çok yüce olan, noksanlıklardan uzak, yücelik, şan, şeref, kuvvet ve kudret sahibi olan demektir.
Kısa Günün Kârı
Âhirete yönelik hazırlığı bulunmayanlar ile günah bataklığına saplanıp kalanları, ölüm fikri sarsıp kendine getirir. Günahlarımıza tövbe edip, ibadetlerimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışalım.
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“Boşuna sızlanmayın bugün! Zira, bizden yardım göremeyeceksiniz!” (Mü’minûn, 65)
Rasûlullah (sav) Efendimiz buyurdular:
“Zevkleri bıçak gibi keseni (ölümü) çok hatırlayın!” (Tirmizî, Zühd 4. Nesâî, Cenâiz 3; İbni Mâce, Zühd 31)
Hz. Ömer’in oğlu ve Efendimiz’in duygulu sahâbisi Abdullah İbni Ömer diyor ki:
Bir gün Rasûl-i Ekrem’in yanında bulunuyordum. Ensardan bir adam gelip selâm verdikten sonra:
“-Yâ Rasûlallah! Hangi mü’min daha faziletlidir?” diye sordu.
Rasûl-i Ekrem (sav) de:
“-Ahlakı en iyi olan mü’min”, diye cevap verdi.
O zât yine:
“-Yâ Rasûlallah! Hangi mü’min daha zekidir? diye sorunca:
“-Ölümü en çok hatırlayıp ölümden sonrası için en iyi hazırlık yapanlar zeki adamlardır” buyurdu. (İbni Mâce, Zühd 31)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Müteâlî:
İzzet, şeref ve hükümranlık bakımından en yüce olan, aklın alabileceği her şeyden çok yüce olan, noksanlıklardan uzak, yücelik, şan, şeref, kuvvet ve kudret sahibi olan demektir.
Kısa Günün Kârı
Âhirete yönelik hazırlığı bulunmayanlar ile günah bataklığına saplanıp kalanları, ölüm fikri sarsıp kendine getirir. Günahlarımıza tövbe edip, ibadetlerimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışalım.