Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Boşnak Böreği

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
iu


Boşnak Böreği
kalp5.gif


Hamuru için:

1,5 su bardağıılık su
1/2 tatlı kaşığıtuz
4 su bardağıun

İç harcı için:
500 gram ıspanak
2 yemek kaşığı süt kaymağı
1 ade trendelenmiş kuru soğan
2 adetyumurta
1 çay kaşığı tuz

Üzerisi için:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt

Yufkaları açmak için:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanması:
Ilık suyu derin bir karıştırma kabına alın. Azar azar eklediğiniz un ve tuz yardımıyla pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp 30 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.

Dinlenen hamuru, dört eşit bezeye bölüp mutfak tezgahı üzerinde yuvarladıktan sonra 30 dakika daha oda ısısında dinlendirin.

Yufkaları açmak için; tereyağını kısık ateşte eritin. Ilındığında ayçiçek yağı ve yoğurt ile karıştırın.

İç harcı için; ayıkladıktan sonra yıkayıp kuruladığınız ıspanak yapraklarını incecik doğrayın. Yumurta, rendelenmiş kuru soğan, süt kaymağı ve tuz ilavesiyle karıştırarak yoğurun.

Mutfak masasının üzerini pamuklu ve temiz bir mutfak örtüsüyle kaplayın. Dinlendirdiğiniz hamur bezelerinden birini alıp merdane yardımıyla açmaya başlayın. Aralarda hafifçe unlayın.

Belirli bir büyüklüğe ulaşan hamur bezesinin üzerini hazırladığınız katı-sıvı yağ karışımıyla yağlayın. Karşılıklı kenarlarından elinizle çekip olabildiğince ince bir hal alana kadar yufkayı büyütün.

Muntazam olması için yufkaların kenar kısımlarını bıçak yardımıyla kesip büyük dikdörtgenler hazırlayın. Kenar kısımlarına hazırladığınız ıspanaklı iç harçtan yayın. Yufkanın kenar kısımlarını üzerine kapatıp ortaya doğru rulo şeklinde sarın.

İç harç dolgusuyla içe doğru sardığınız hamurlar orta kısımda toparladığında bıçakla uzunlamasına kesin. Rulo börekleri iki taraftan birbirine bitiştirip aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın.

Yağlanmış fırın tepsisinin orta kısmından başlayarak hazırladığınız tüm hamur rulolarını spiral şeklinde sarın.

Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt sürdüğünüz böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında üst ve alt kısmı kızarana kadar pişirin. Yufkaları ağızda dağılan nar gibi kızarmış Boşnak böreğini dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar