Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum Bizim milletin bildiği hayır yapma işi

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Bizim milletin bildiği hayır yapma işi; cami yapmak, su kuyusu açmak, ramazan kumpanyası dağıtmak..

Bu şekilde İslam nasıl hâkim olur dünyaya?!

Sinema, tiyatro, müzik gibi sanatsal çalışmalar, sosyal medya içerik üreticiliği, çocuklara yönelik dijital oyunlar yapmak, İslami davet çalışmaları, aile çalışmaları, alternatif İslami eğitim kurumları, ilmî kitap çalışmaları ve benzeri alanlar hayır çalışması olarak gözükmez. O yüzden kimse bu alanlara destek olmaz.

Ben de o yüzden "Cami" adında bir İslami Çalışma Merkezi kuracağım. İnsanlara da "camiye yardım topluyorum" diyeceğim. O zaman kesin yardım ederler.

Sizce bu caiz olur mu 😉

Erol ÇamFB_IMG_1730143078994.jpg

Tabii ki kesinlikle olmaz! yalan ile doğruluk olur mu 🙄🤦

Önceden öyleydi, günümüzde İslam için de muhtaç olan insanlara yardım için farklı alanlarda iyilik yapma şekilleri çoğaldı, bazıları kolay oldu.
Diyelim Yemen'e veya herhangi muhtaç olan insanlara yanlarına gidemezsin ama sağlam yardım kuruluşları ile yollayabiliiyorsun,,

Bu Erol kim bilmiyorum ama galiba camilerle ilgili bir sorunu var.
Şu hadisten acaba haberi var mı?

Kim, Allah rızâsı için bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar.

Başka kurumlar yapılmasın demiyoruz. Ama camiler hakkında böyle laubali konuşması hoş olmamış.

Sinema, tiyatro alanını cami ile kıyaslamasından yeterli imana sahip olmadığı şüphesiz.
Dolayısıyla çokta eleştirilecek sözler sarfetmemiş içinden gelen fikriyatın özetini çıkarmış.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri