Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bizi İkna Et ( 12 ) (1 Görüntüleyen)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Placidus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Placidus

FK Üyesi
Puan 113
Çözümler 0
Placidus
Birisi hakkında ilk kanı her zaman doğru çıkar..! mı?

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.. Kolay gelsin 👏

✅ 10/10/2022 günü ⏰: 23.59'a kadar geçerlidir.

Çözüm

Genelde halk nezdinde (Bizlerde Dahil) ilk görüşte kişi için farklı kanılar aklımızdan geçer ,konuşmasından ,oturmasına ,gözlerinden ,boyuna kadar akıl süzgecimizden geçiririz.
Aslinda ilk kanı ilk Zanımiza yol açar (Hüsni Zan ,Sui Zan ) ,
Hüsnü Zan ,Elbetdeki İyi ve olumlu temennidir.
Sui Zan ondan olmayan bizim zahiri Zanımiza dayalı olumlu olmayan kötü yorumlardir..

Bu Zanlar Genel anlamda doğru çıkmaz ,cikanlarda nadir .

İslami ve insani olguların gün gitdikce bozulduğu toplumumuzda ilk kanımız genel anlamda kötü düşünceler geçirir,çünkü öyle bir zamanda...
Genelde insan sarrafi olarak kendini görür insan lakin ilk yargı veya önyargı yaniltir insanı..
Sezgi baska lâkin hakikat baska çıkar büyük çoğunlukla ..
Kendim den örnek verecek olursam yıllar önce @müstahsen ni ilk gördüğüm de forum da acayip sinir olmuştum bunun nesini severler diye hatta bana laf atışları sinirimi iyice bozmuştu forum da laf dalaşına girdim kesmedi telini istedim ve ilk konusmamiz telde 6 saatten fazla olmuştu o günden beri can dostumdur tek hakikatli dostum...
Yanlisim da asla taraf tutmayan beni yerden yere vurup hakikatı haykıran..

Tabiki yaşadığı hayattan tecrübe edinip insan hakkında tecrübelerde kazanıyor insan lakin ters köşe olunca baska bir mecraya kayıyor...

Genelde halk nezdinde (Bizlerde Dahil) ilk görüşte kişi için farklı kanılar aklımızdan geçer ,konuşmasından ,oturmasına ,gözlerinden ,boyuna kadar akıl süzgecimizden geçiririz.
Sui Zan ondan olmayan bizim zahiri Zanımiza dayalı olumlu olmayan kötü yorumlardir..

İslami ve insani olguların gün gitdikce bozulduğu toplumumuzda ilk kanımız genel anlamda kötü düşünceler geçirir,çünkü öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ! Eminligin , güvenirliliği n kalmadığı ,Dürüstlüğün yok olduğu çevremizde Zan nimiz üzeri düşünür,bu zannimizla kötü düşünceler hakim olup Sui zanna prim vermekteyiz.

Çözüm

İslami ve insani olguların gün gitdikce bozulduğu toplumumuzda ilk kanımız genel anlamda kötü düşünceler geçirir,çünkü öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ! Eminligin , güvenirliliği n kalmadığı ,Dürüstlüğün yok olduğu çevremizde Zan nimiz üzeri düşünür,bu zannimizla kötü düşünceler hakim olup Sui zanna prim vermekteyiz.
Doğru ve haklı nedenler ile kelime manasına denk bir açıklama 👏

Zanları felsefe edinip kuralları ezber ettiğimizde hata yapma olasılığını düşüreceğimizi kendimde uyguladığım fikri sistemler ile görmüş bulunmaktayım.

İlk intiba görsel olarak değerlendirme iken zan etmek @Murat 'ın anlatımında yer verdiği başlıklarda belirttiği gibidir.

İntiba ve zan bir arada olduğunda izlediğiniz yol aslında sizin tercih ve karar mekanizmanızın ne kadar sağlıklı olduğu ile alakalıdır.

Burada psikolojik etkenler başta olmak üzere olaya çevre ve otokontrol sistemleri dahil olmaktadır.

Ya muhterem alemsin ha, ne yapsin şimdi bana uyuz ve gicik olan saygideger uyeler; mustahsen'den telefon alalim 6 saat konusalim bizi de sevsiin mi desinler..:d

Sureyi uzatalim dedim placidus..;)
Dinlemiyorsunuz ki, bir gun dedigime geleceksiniz .: p

@müstahsen isterseniz bölümü size devredeyim süreyi ve içerikleri kendinize göre düzenlersiniz?

İnsanlarda bıraktığımız ilk intiba çok önemlidir. Lakin kessinlikle sizin hakkınızda karşıya kessin bir kanı vermez. Hatta ilk kanıların neredeyse hepsi yanlış çıkar.
Eğer insanları sizde bıraktığı ilk intibalarıyla yada ilk izlenimlerini göre değerlenyorsanız bilin ki siz hayatınıza zanlarla yol alan birisiniz. Zan zandır, iyisi kötüsü olmaz.
Bu yüzden insanları tanıdıkça onlar hakkında zihninizde fikirler oluşur. Kafanızda onu bir yere oturtursunuz.
Bir insanı tanımaya ne bir kelime ne bir cümle, ne bir duruş ne giyiniş nede bakış yetmez.
Kendimizi kandırmayalım. Hayat klişe kelimelerle yol almaz.
İnsanlarla konuştukça, onlarla zaman geçirdikçe tanırsınız.
Kimlik kişilik ve karekterlerini zamanla çözersiniz. Bezen bir ömür bile yetmeyebilir. Ama maalesef kadınlar 6. His diye bir uydurma zan ile herkesi tanıyabileceklerini hislerinin kuvvetli olduğunu anlatıp dururlar. Kendinize gelin yahu etmeyin eylemeyin :)
Yavaş :)

Bizlerin inananlar olarak sanırım sınıfta kaldığımız en önemli konudur ; zanlar.
Bu nedenle baktığınız benim ama gördükleriniz sizsinizdir cümlesine sonuna kadar katılıyorum =)
İnsan her amelin hesabını vereceğini unutmaksızın yaşayabilse , hayatı her daim önde götürebilirdi
İyi ki Rabbimiz çok merhametli ve mühlet veriyor , hamdolsun .
Ezcümle zanndan sakının çünkü çoğunlukla günah barındırır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri