İnsanlara bir tanıdığımdan bahsettiğimde ekseriyetle bulunduğum meclisten biri “nereliymiş” diye sorar. Ben de cevaben çoğunlukla “bilmiyorum” derim. Çünkü insanlara nereli olduklarını sormayı pek sevmem. “Nerelisin” sorusunun altındaki “bizden misin değil misin” iması, siz/biz ayrımı, “oralıysa şöyledir” toptancılığı kalbime ağır gelir. Belki doğru belki yanlış, böyle hissederim. İnsanı tanımayı, anlamayı, var olduğu halini okumayı seviyorum. Üzerinde hiç bir etiket olmadan…
Çocuklara da sık sık bunu anlatıyorum. Diyorum ki, evladım illerin, ülkelerin, milletlerin arasına çekilmiş çizgiler sadece haritalarda var. Gerçek hayatta koymayın o çizgileri. İnsan olma paydası hepimize yeter…
(Bu arada akşamın oyun önerisini de verdim gençler. Hadi çıkaralım haritaları şehir bulmaca oynayalım)
Çocuklara da sık sık bunu anlatıyorum. Diyorum ki, evladım illerin, ülkelerin, milletlerin arasına çekilmiş çizgiler sadece haritalarda var. Gerçek hayatta koymayın o çizgileri. İnsan olma paydası hepimize yeter…
(Bu arada akşamın oyun önerisini de verdim gençler. Hadi çıkaralım haritaları şehir bulmaca oynayalım)