- Katılım
- 4 May 2020
- Mesajlar
- 2,571
- Tepkime puanı
- 8,111
- Puanları
- 113
- Burç
- Yay
- Memleket
- Antalya
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Ekli dosyayı görüntüle 9297
Beyaz biberin elde edildiği bitki, karabiber ile aynıdır. Karabiber henüz olgunluğa ulaşmadan toplanırken,
beyaz biber ise karabiberin çok daha olgunlaşmış olan halidir.
Taneler toplandıktan ve belli bir süre deniz suyunda bekletildikten sonra kabuğu soyularak ve iç kısmı kurutularak beyaz biber elde edilir. Beyaz biberin tadı karabibere göre daha hafiftir.
Piyasada tane ya da öğütülmüş toz halinde satılmaktadır.
Ayrıca kan dolaşımını hızlandırması nedeni ile damar sertliği rahatsızlığına karşı da faydalıdır.
Yağ yakmaya yardımcıdır. Gaz söktürücüdür ve vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur.
Aynı karabiberde olduğu gibi, yoğun C vitamini içerdiğinden nezle, soğuk algınlığı ve gribin yan etkilerinin giderilmesi için de kullanılır. İştah açıcıdır. Antioksidan ve antibakteriyel özelliğe sahip olmasının yanı sıra, fosfor, kalsiyum ve demir açısından da oldukça zengin bir baharattır.
Hemen hemen her sebze yemeğinde, kırmızı et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanıma uygundur. Açık renkli olması nedeni ile özellikle balık yemeklerinde, yemeğin rengini değiştirmeyeceğinden, deniz tuzu ile karıştırılarak rahatlıkla kullanılabilir.
Daha çok Meksika, Orta Amerika, Batı Hindistan, Vietnam ve Malezya'da yetişmekle birlikte, kullanımı bugün ülkemizde de oldukça yaygınlaşmıştır.
Beyaz biberin elde edildiği bitki, karabiber ile aynıdır. Karabiber henüz olgunluğa ulaşmadan toplanırken,
beyaz biber ise karabiberin çok daha olgunlaşmış olan halidir.
Taneler toplandıktan ve belli bir süre deniz suyunda bekletildikten sonra kabuğu soyularak ve iç kısmı kurutularak beyaz biber elde edilir. Beyaz biberin tadı karabibere göre daha hafiftir.
Piyasada tane ya da öğütülmüş toz halinde satılmaktadır.
Beyaz biberin faydaları nelerdir?
Günlük birkaç gram tüketiminin afrodizyak etkisi yarattığı bilinmekle birlikte, sindirimi kolaylaştıran ve hazımsızlığa iyi gelen bir baharat olması özelliği ile sofralarda yerini almaktadır.Ayrıca kan dolaşımını hızlandırması nedeni ile damar sertliği rahatsızlığına karşı da faydalıdır.
Yağ yakmaya yardımcıdır. Gaz söktürücüdür ve vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur.
Aynı karabiberde olduğu gibi, yoğun C vitamini içerdiğinden nezle, soğuk algınlığı ve gribin yan etkilerinin giderilmesi için de kullanılır. İştah açıcıdır. Antioksidan ve antibakteriyel özelliğe sahip olmasının yanı sıra, fosfor, kalsiyum ve demir açısından da oldukça zengin bir baharattır.