Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeme/içme Beef Wellington tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ravza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
Bir Amerikan lezzeti olan Beef Wellington ekmeği yapılışı biraz zor da olsa lezzetine doyum olmayan bir tarif. İşte en güzel ve tam ölçüleriyle Beef Wellington tarifi!

masterchef-yemekleri-masterchef-beef-wellington-13798701_7835_amp.jpg


Malzemeler:

6 adet hazır milföy hamuru
3/4 su bardağı ceviz içi
300 gram mantar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
8 dilim füme et
Bonfilenin mühürlenmesi için:

800 gram bütün bonfile
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay ince çekilmiş deniz tuzu
1 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:

Sinirlerinden ve yağından iyice arındırılmış bonfileyi iyice kurulayalım ve tuz ve karabiberle ovalım.
Büyükçe bir tavayı (döküm olursa çok iyi olur) ocağa alalım ve ısıtalım. Zeytinyağımı ekleyelim ve eti mühürlemeye başlayalım. Eti yüksek ateşte içi sulu ve yumuşak kalacak fakat üzeri iyice pişecek şekilde mühürleyelim. Bunun için her bir tarafını 3 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Etin suyunu atmayalım, bir kenara alalım. Mantarlara güzel bir lezzet katacaktır.
Etin üzerine 1 tatlı kaşığı hardalı sürelim ve cevizleri çekip, serpelim.
Mantarları yıkadıktan sonra iyice kurulayalım. Kabuklarını soyalım ve mutfak robotuna alalım. Mantarları iyice çekelim. Çektiğimiz mantarları 1 kaşık zeytin yağında kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 5 dakika ezmeden pişirelim. Daha sonra bonfileye tuzu ve karabiber ekleyelim ve harlı ateşten alalım.
Tezgaha streç film serelim ve milföyleri bir merdane yardımıyla açarak streç filmin üzerine serelim. Hiçbir boşluk kalmamalı.
Daha sonra milföylerin üzerine füme etlerimizi dizelim. Füme etlerin üzerine mantarlı ve cevizli karışımı sürelim. Daha sonra bonfileyi de yerleştirelim. Kalan milföyü de aynı şekilde bonfilenin üzerine yerleştirelim ve bonfileyi iyice kapatalım.
Milföyün üzerine çırptığımız yumurta sarısı ve zeytinyağını da sürelim. 180 derecelik önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Bu orta pişmiş bir kıvam olacaktır. Daha pişmiş olmasını isterseniz süreyi arttırabilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri