Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İslam Bana Bir Şey Olmaz Deme!

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“Ey insanlar! Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve o aldatıcı (şeytan) da Allah hakkında sizi kandırmasın!” (Fâtır, 5)

Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Dünya akıllı insanların ganimeti, cahillerin gafletidir.” (Gazzâlî, İhyâ, IV, 373)

Çok aldatıcı olan şeytan, “Siz dilediğinizi yapın; zira Allah elbette ziyâde bağışlayıcıdır. Bütün günahları bağışlar. Onun sizin ibadetinize ve size azap etmeye ihtiyacı yoktur” diyerek

günahlara ısrar konusunda sizi aldatmasın. Evet, her şeye rağmen Allah ziyâde bağışlayıcıdır. Günaha ısrar edeni de bağışlar, bu mümkündür. Fakat günaha ısrarla beraber Allah’ın af ve

mağfiretini beklemek, “bana zarar vermez” diyerek zehir içmeye benzer. Elbette Allah Teâlâ kerem ehline ve cömertlerin en cömerdi olarak muâmele eder. Ancak günahta ısrarlarından

dolayı azabı hak edenlere de azabı çok şiddetlidir.

Büyükler şöyle buyurmuştur: Şeytanın tuzaklarından biri, tövbeyi geciktirmektir. Yani, fırsat var, eğlenceyi elinden kaçırma diyerek kulun tövbesini geciktirir. (Rûhu’l-Beyân, 16. Cilt, Sayfa: 151, Erkam Yay.)

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Vâcid:
Zengin olan, her muradına erişen, dilediğini, dilediği zaman bulabilen, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, her şeyi vücuda getiren demektir.

Kısa Günün Kârı
Bostan’da denilmiştir ki:
Sakın fırsatı kaçırma, çünkü dünya bir tek nefesten ibarettir.

Bilge nazarında bir nefeslik zaman, cihandan kıymetlidir.

Dünya dilberine gönül bağlama.

Bu dilber kiminle oturduysa onun kalbini koparmıştır.

“Ey insanlar! Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve o aldatıcı (şeytan) da Allah hakkında sizi kandırmasın!” (Fâtır, 5)
Nerede kiminle vakit geçirdiğin çok önemli. İnsanoğlu en yakın çevresindekilerin ahlakıyla ahlaklanıyor. Bana bir şey olmaz dememek lazım. Allah korusun bizi.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri