Ah ah beyin yakan sorular bunlar. Sanırım ben buna cevap vererek net alemindeki en mantıklı cevabı vermiş olucam
Kendimi azıcık öveyim dimi
Balıktan zehirlenme olayı ayran yada sütle alakalı bir durum olmayıp başlıktaki histamin seviyesi ile alakalıdır.
Ayrıca balık sadece yeterli histamin barındırmadığında değil, zehirli bir balık olduğundada zehirler. Doğru temizlenmediğinde zehirlenme ek mümkün değil. Balığın taze olması zehirlenmenizi önleyen başka bir çözüm önerisi.
Bu yüzden balığın zehirli bir tür ise doğru temizlendiğinden emin olun. İkinciside balığın taze olduğundan emin olun...
Yoksa ayran ve süt ne balığı ne sizi zehirlemez
ha miyadı geçmiş tarihi eser süt öküzü bile devirir o ayrı mesele