Malzemeler:
• 4 büyük yumurta
• 3 su bardağı elenmiş un
• 2 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karbonat
• 1,5 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı muskat rendesi
• 4 adet cennet hurması
• 150 g kavrulmuş ceviz
• 200 g hurma
Tarif:
1-Öncelikle 4 adet cennet hurmasını Doğrayıcı’da püre haline getirin.
2-Baton kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın ve un serpip, fazla unu silkeleyin.
3 Ankastre Fırın’ı 180 C'de ısıtın.
4-Un, tuz, karbonat, toz şeker, tarçın, rendelenmiş muskatı ve tereyağını Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’te karıştırın.
5-Yumurtaları ve hurma püresini de ekleyip çırpmaya devam edin.
6-Cevizleri ve parçalanmış kuru hurmaları da ekleyip 1 saat kadar Ankastre Fırın’da pişirin.
7-Kürdan ile kontrol edip fırından alın.
8-Soğuması için 5 dakika bekleyip, kalıptan çıkarın.
9-Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
10-Afiyet olsun!