Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ekonomi Haber Araba alacaklar dikkat! Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarına zam... 'Elinizi çabuk tutun'

MevaMeva is verified member.

İçinden geldiği gibi yaşa :)
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry
Sıfır ve ikinci el araba alacaklar son dakika zam haberi geldi. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre sıfır otomobillere yüzde 4 ile yüzde 10 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Artan taleple birlikte ikinci el otomobil fiyatlarında ise yüzde 25 zam bekleniyor.

1654163457252.png

Bloomberg HT'nin otomotiv sektöründen derlediği bilgilere göre, sıfır otomobillere yüzde 4 ile yüzde 10 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Bazı markalar zammı geçen hafta fiyatlarına yansıtırken, bazı markalar da 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde fiyatlarında artış yaptı.

Ocak ayında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile binek otomobillerde motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen binek otomobiller için uygulanmakta olan ÖTV tarifesi yeni matrah grupları açılmak ve yeni oranlar belirlenmek suretiyle yeniden oluşturulmuştu.

1654163497411.png

'İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI YÜZDE 25 ARTACAK'

Artan fiyatlar sebebiyle piyasada ikinci el araç bulmakta zorlanıldığını söyleyen sektör temsilcileri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ikinci el otomobil alacaklara önemli uyarılarda bulundu.

Sıfır araç üretim ve tedariğindeki sorunlardan dolayı ikinci el araca talebin arttığını söyleyen Milliyet'e konuşan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, orta segment ikinci el bir aracın şu anda 300-350 bin TL aralığında olduğunu belirterek, “Bundan sonra da fiyatlar yüzde 25 oranında artacak. İkinci el araç almak isteyen vatandaşlarımıza, fiyat artışının devam edeceğini öngördüğümüz için bir an önce araç almalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca araç alırken de herhangi bir sıkıntı ya da dolandırıcılık yaşamamaları için yetki belgesi olan kurumsal firmaları ve yapıları tercih etmeleri gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Bloomberg Ht

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Zaten hayaldi şimdi hayalden öte oldu !...

Dikkate değer bir durum söz konusu kalmadi!..

Tamam da araba alan var mı?
Galerilerin tek tek kapanması gerekirdi...
Yani, zam geldiği halde arabalar satılıyorsa,
Bunda da bir anormallik vardır demek.

Bir açık otoparkın yanıbaşında ikamet etmekteyim ve inanın 200 araba kapasiteli parkta eski model arabalar iki elin parmaklarını geçmiyor. Ne araba fiyatları ne de akaryakıt fiyatları halkın belini bükmüş gibi görünmüyor.
Takipteyim bakalım nereye kadar halka rutin gelecek.

@Palyatif, millet şuan elindekini tüketiyor bu alt tabaka için.
Orta tabaka elindekini korumanın peşinde.
Ama bahsini ettiğin galericiler yada üst tabaka kesim parasına para kattı. TL olarak hiçbirinin parası bankalarda yok. Kur korumaya katılsa bile karlılar.
Yani anlayacağın parası olanın alım gücü azalmadı aksine 3 kat arttı.

Gelelim sonuca...
Şuan elimizdeki araçları satsak şirket araçsız kalacak çünkü turistik bölgede bile TL ile çalışma inadındayız ülkemiz için. Herkes beni bilir krize kadar hayatta paramı tl de tutmadım altın hesabında tutardım. Krizle beraber TL ye döndüm.
Bu sene kamu inşaatları hariç şahsi olarak kimse einşaat alanında tek çivi çakmadı. Tüm müteahhitler iflasta. Ellerindeki daireler hiçta öyle kapış kapış gitmiyor.
Nufus artıyor haliyle yeni daire almak imkansız 200 bin değerindeki daire 1 milyonun üstüne fırladı.
13 TL olan çimento maliyetiylr beraber 100 tl.
Demir, alçı, aleminyum vs tüm inşaat malzemeleri uçak gibi uçtu. Hurda bakırım bile fiyatı 150 TL akıl alır gibi değil...
Bu sene yarım inşaatlar yapolır. Sözleşmesi imzalanmışlar yapar ve gelecek sene çöküş... Türkiyeyi ayakta tutan sektör çökünce ne sıfır ne ikinci el araba alım satımı kalır. Lübnanı düşünün ekonomilik kriz inşaatı vurunca ne olmuştu, neredeyse tüm sektör durdu ve sokaklar kaynamaya başladı.
Sonra yaftalanmaya başlandı ABD oyunu şu bu...
Maalesef en düşük sıfır boş paket araba işe yaramayan egea şuan 330 TL...
Şahsen ben o parayı o arabaya vermemem.
2020 de sıfırı 50 bindi 😊
Yok yani tonla param olsa ben Fiat yada Renault almam, trnekeye para verip canımı sokağa atmam.

Doğru dersin..
Şu an sabit gelirliler çok sıkıntı çekiyor, kabul ediyorum.
Yani sabit gelirliler cidden patlasa,
Göbekten cidden ciddi bir ses mi olur?
Yoksa zurnanın zırtt deliği gibi bir ses mi olur,
Ne duyulan ne de işitilen.

Bizde hersey tersine işliyor. Verilere göre zam yapılan şeyin satış oranlarının arttigi gözlemleniyormuş. Herkes ihtiyacı olan kadarını alsa bir yerde duracak. Bizi açlık değil, aç kalma korkusu bitiriyor.

@Palyatif, Suriyede ayaklanan alt kesimdi.
Lübnanda ha keza...
Libya, Tunus, Yemen...
Hepsine alt kesim yani sabit gelire sahip insanların başkaldırışıyla ülkelerin kaderleri değişti.
Zenginler düzenlerinin bozulmasını istemez.
Devrimciler hep fakirlerden oluşur :)
Yani sabit grlirliler ayağa kalkarsa çıkacak olan ses değil iç isyan olur..
Allah korusun

@EfuL!mEfuL!m is verified member., Onlar zengin kısmı hali vakti yerinde olanlar bizim gibiler bisikleti bile zor alır :) helal olsun hükümete zengine yardım etmekte üstüne yok iş fakire gelince yarabbi şükür ekonomik kriz fakire işliyor bu ülkede zengine işlemiyor ekmek aslanın ağzındaydı et parçası ile kandırıp alırdık şimdi midesine indi almak için kolumuzu bacağımızı feda etmek gerekiyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri