Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Apple AR Başlığının İşletim Sistemi xrOS Olarak Anılabilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kadir53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadir53

Osmanlı Torunu
Aktif Üye
Burç
Koç
Memleket
Rize / Çayeli
lIr3ry
apple-ar-basliginin-isletim-sistemi-xros-olarak-anilabilir-640x360.jpg

Apple AR başlığının yeni yılda piyasaya sürülmesi bekleniyor ve son haberlere göre başlık için xrOS adını taşıyacak yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Daha önce şirketin işletim sistemini tanımlamak için realityOS ismini seçeceği ortaya çıkmıştı ancak görünüşe göre çıkış tarihi yaklaştıkça kararlar değişiyor.

Bloomberg’in haberine göre, AR başlığı üzerindeki çalışmalar hızlandı ve işletim sistemi adında bir değişiklik bekleniyor. Değişiklik, geçtiğimiz günlerde Apple’ın planlarına yakın olan kişilerin, teknoloji devinin ürünü önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürmesinin beklendiğini belirtmesiyle ortaya çıktı.

Bununla birlikte, Apple tarafından xrOS adının seçilmesinin bir nedeni, kullanıcıların AR başlığı aracılığıyla yansıtılabilecek içerik türünü tanımlayabilmesiydi. “XR” harfleri, genişletilmiş gerçekliği temsil ediyor ve cihazın artırılmış ve sanal dahil olmak üzere karma gerçeklik içeriğini çalıştırabileceğini gösteriyor. Artırılmış gerçeklik, çevrenizle ilgili gerçek zamanlı olarak grafik bilgiler sağlarken sanal gerçeklik tüm deneyimi gözünüzün önündeki ekrana getiriyor.

AR başlığının hafif ama güçlü olması bekleniyor. Ayrıca kullanıcılara yeni bir deneyim sunan özel uygulamalar da sunulacak. Bunlar, AR başlığının vizöründe görüntülenmesi beklenen içerikle birlikte Haritalar ve Mesajlar gibi mevcut uygulamaların varyasyonları arasında değişecek. Apple ayrıca bir üçüncü taraf yazılım geliştirme kiti geliştiriyor. Böylece yeni uygulamalar ürüne indirilebilir ve xrOS için kullanılabilir.

Ne yazık ki Bloomberg, AR bağlığı için somut bir lansman tarihi vermiyor.

Technopat

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri