Ankara tava tarifi için malzemeler
350 gr parça et
1 soğan
2 orta boy domates
2 sivri biber
2 salçalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Ayçiçeği yağı
1 kase arpa şehriye
Sıcak su
Tuz
Ankara Tava Nasıl Yapılır
Öncelikle tavanın içerisine sıvı yağ ve şehriyeleri ekleyerek kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırın.
Orta büyüklükte parçalar şeklinde doğranmış eti, başka bir tencereye alıp biraz yağ ilavesiyle soteleyin.
İnce doğranmış soğanı da üzerine ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Etin büyüklüğüne göre kesilmiş biberleri de sotenin içerisine ekleyin. Yine yanı büyüklükte kesilmiş domatesi ilave edin ve pişirmeye devam edin.
Domates salçası ve tuzu ekleyip malzeme yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın.
Önceden kavurduğunuz arpa şehriyeyi servis tabağına alın ve üzerine eti ekleyerek sunuma hazırlayın.
Ankara tavayı, yanına çok yakışan kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ankara Tavanın Püf Noktaları Nelerdir?
Kullanacağınız eti önceden düdüklü tencerede pişirebilir ve son aşamada şehriyelerle birlikte fırında kızartabilirsiniz.
Şehriye ile hazırlanan pilavın içine salça ve rendelenmiş domates katarak lezzetini arttırabilirsiniz.
Etin sert olmaması için, pişirme esnasında tuzu en son ekleyin.
Aromatik bir tat katmak için, normal soğan yerine arpacık soğanını tercih edebilirsiniz.
Pişirme süresini kısaltmak için et suyuna bir kaşık sirke ilave edebilirsiniz.
İsteğe göre nane ve kekik gibi baharatlar ile tatlandırabilirsiniz.
1 Porsiyon Ankara Tava Kaç Kaloridir?
200 gramlık sunulan bir porsiyon Ankara tava, yaklaşık 205 kaloridir. Sebzelerle çeşitlendirilen bu yemek, diyet listelerine de eklenebilir. Kullanacağınız etin boyutuna ve türüne göre kalori değerinde değişmeler görülebilir.