- Web sitesi
- forumkalemi.com
- Burç
- Akrep
- İsim
- Murat
Film adı : Andor
Türü : Bilim Kurgu - Aksiyon - Macera
Star Wars evrenini anlatan dizi serisi
1 sezon ve 12 bölümden oluşmakta.
2. Sezonun çekileceğini ümid ediyorum. Zira Star wars evrenine gerçekçilik bakış açısı getiren bir film olmuş...
Cassion Andorun yaşadığı gezegen tam bir emekçi yani ploter bir gezen ve star wars evreninde tanıdığımız olağan üstü güçler ve aşırı teknoloji burada yerini yaşanabilir sradanlığa bırakıyor. Gerçekliği yakalayabilmek için bu gezegen İmparatorluktan bağımsız özerk bir yapı olarak tasarlanmış.
Dizide bir çok temel sorun konu olarak işleniyor. Doğayı yok eden bir imparatorluğa karşı gezegenlerini ve kendilerini koruyan yerli metaforunu görüyoruz.
Andor bize imparatorluğa karşı isyanın evrenin herköşesinde yükseldiğini ve bunun nedenininde İmparatorluğun despotik yönetimi, baskıcı politikalarını. İsyanı körükleyen ve ateşi harcayan yine İmparatorluğun kendisi oluyor.
Sömürgecilikte Andor da çok net alınıp işlenilen bir konu, gezegenlerin yer altı ve yer üstü kaynaklarının nasıl sömürüldüğünü bize çok net gösteriyor. Bunu yaparkende olağan üstü kurgulardan ziyade yaşanılabilir bir dünya ve olaylar serisini seçiyor. Andor bize Star Wars evreninde insanlığın mücadelesininde sürdüğünü gösteren bir yapım.
Ben filmi beğendim.
2. Sezonun geleceğini tahmin ediyorum.
Filme puanım : 10/8