Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dizi Analiz Andor

Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
lIr3ry
indir.jpg

Film adı : Andor
Türü : Bilim Kurgu - Aksiyon - Macera

Star Wars evrenini anlatan dizi serisi
1 sezon ve 12 bölümden oluşmakta.

2. Sezonun çekileceğini ümid ediyorum. Zira Star wars evrenine gerçekçilik bakış açısı getiren bir film olmuş...

Cassion Andorun yaşadığı gezegen tam bir emekçi yani ploter bir gezen ve star wars evreninde tanıdığımız olağan üstü güçler ve aşırı teknoloji burada yerini yaşanabilir sradanlığa bırakıyor. Gerçekliği yakalayabilmek için bu gezegen İmparatorluktan bağımsız özerk bir yapı olarak tasarlanmış.

Dizide bir çok temel sorun konu olarak işleniyor. Doğayı yok eden bir imparatorluğa karşı gezegenlerini ve kendilerini koruyan yerli metaforunu görüyoruz.

Andor bize imparatorluğa karşı isyanın evrenin herköşesinde yükseldiğini ve bunun nedenininde İmparatorluğun despotik yönetimi, baskıcı politikalarını. İsyanı körükleyen ve ateşi harcayan yine İmparatorluğun kendisi oluyor.

Sömürgecilikte Andor da çok net alınıp işlenilen bir konu, gezegenlerin yer altı ve yer üstü kaynaklarının nasıl sömürüldüğünü bize çok net gösteriyor. Bunu yaparkende olağan üstü kurgulardan ziyade yaşanılabilir bir dünya ve olaylar serisini seçiyor. Andor bize Star Wars evreninde insanlığın mücadelesininde sürdüğünü gösteren bir yapım.

Ben filmi beğendim.
2. Sezonun geleceğini tahmin ediyorum.

Filme puanım : 10/8

2. sezon gelicek.

dizi gerçekten iyi,isyanın işleyişi hakkında detaylı bilgiler de veriyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri