Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Anasonun yağı nasıl kullanılır? Anason yağının faydaları

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63

Anasonun yağı, tohumundan elde edilen ve anasonun tüm özelliklerini taşıyan yağdır. Anasonun yerine kullanılabilir. Salt haliyle içilmez. Bir fincan suya 4-5 damla damlatılıp seyreltilmesi sağlanır. Ardından karıştırılıp içilir. Emziren ve hamile kadınlarda kullanımı uygun değildir.

Karaciğer hastalığı ya da bir kanser türü için tedavi görüyorsanız anasonun yağını kullanmadan önce bir doktora danışmalısınız. Yağ cilde uygulanacaksa, öncesinde mutlaka taşıyıcı bir yağ ile inceltilmelidir. Aksi halde alerjik reaksiyon gelişebilir. Ayrıca cildi hassas olanların bu yağı kullanması tavsiye edilmez.

anason-anise-yagi-oil-22-360x180.jpg.webp


Anason yağının faydaları

Spazm giderici özelliği sayesinde ayakta veya vücudun herhangi bir yerinde aniden meydana gelen kramplara iyi gelmektedir.
İçerisinde bulunan antiseptiklerin, yaraları kuvvetli bir şekilde iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Ancak yara üzerine sürülecekse seyreltilip kullanılmalıdır. Aksi takdirde ters bir etki yaratabilir.
Bağırsakların boşaltımındaki etkisi sayesinde vücudu toksinlerden arındırır.
Gaz probleminin giderilmesine yardımcı olur.
Yağının iyi geldiği hastalıklar
Tansiyonu dengeler.
Mide hastalıklarına karşı etkilidir.
Bronşit öksürüğünün kesilmesine yardımcı olur.
Böbrek taşı veya kum dökenler için bu süreci hızlandırır.
Kan dolaşımını artırdığından romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
Solunum güçlüğü çeken hastaları rahatlatır.
Soğuk algınlığından kaynaklanan rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

Anason yağı nasıl elde edilir?
Büyük ölçekli anason yağı üretimi, anasonun kurutulmuş tohumlarının buharla damıtılması ile yapılır. Ancak evde kendi anason yağınızı da üretebilirsiniz.

Malzemeler:

Kuru anason tohumu
Taşıyıcı yağ (örneğin badem yağı)
Havan ve havaneli
Tülbent
Cam kap
Yapılışı: Kuru tohumlarını yağını ve kokusunu salana kadar havanda dövün. Ancak ince bir toza dönüşmemesine dikkat edin. Ezilen anasonu neredeyse dolana kadar cam kaba aktarın. Taşıyıcı yağı, anason tamamen altta kalıncaya kadar kaba boşaltın. Kabı kapatın ve güneşin altına koyun. Güneşin ısısı, ezilmiş tohumlardan yağın salınmasına yardımcı olacaktır. Tohumlar ve yağı ayırmak için malzemeyi tülbentten geçirin. Hazırlamış olduğunuz anason yağını serin ve kuru bir yerde saklayın.

Anason çayının faydaları
Sinir sistemini yatıştırır,
Adet düzensizliğine iyi gelir. Stres nedeniyle aylık periyotta gecikme olması durumunda bitkisel anason çayı kullanılması önerilmektedir.
Emziren annelerde sütü artırdığı gözlemlenmiştir.
Strese iyi gelir.
Migren ataklarında yatıştırıcı özelliğe sahiptir.
Uyku düzeni bozukluğu ve uykusuzluğa iyi gelir.
Bebeklerde gazın kolay çıkmasını sağlar.
Kramp oluşumunu önler.

Çayının demlenmesi
Bir bardak kaynamış su içine bir tatlı kaşığı tohumunu ilave edip 10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra, günde 2 ila 3 bardak tüketebilirsiniz. Tohumları havanda ezmeniz, aromasını salmasını kolaylaştıracaktır.

Zerdeçallı-portakallı anason çayı
Malzemeler:

1 adet çekilmemiş tüm anason
1 parça tüm zerdeçal
2 dilim portakal
4-5 tutam adaçayı
Bal (isteğe bağlı)
2 bardak su

Anasonun zararları ve yan etkileri
Her bitki gibi anasonu da tavsiye edilen ölçüde tüketmek gerekir. Etkili bir bitki olan anasonun yüksek dozlarda alımı faydasından çok zarara sebep olabilir. Olası yan etkileri;

Hamilelik ve emzirme döneminde anason tüketmenin güvenli olup olmadığı tam olarak bilinmemektedir. Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
Çocuklarda az miktarda ağızdan alındığında çoğunlukla güvenlidir. Ancak cilt uygulamalarında yan etki görülebilir.
Anasona benzer (kuşkonmaz, kimyon, kereviz, kişniş, dereotu ve rezene) diğer bitkilere alerjisi olan bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Anasonun takviyeleri, bazı ilaçlar ile etkileşime girebilir. Östrojen veya doğum kontrol hapları da dahil olmak üzere herhangi bir hormon tedavisi görüyorsanız kullanmayın. Anason, östrojen hormonunun etkisini taklit edebilir ve hormona dayalı tedavilerin etkinliğini azaltabilir. Ayrıca, belirli kanser türlerini tedavi etmek için kullanılan bir ilaç olan tamoksifenin etkinliğini de azaltabilir.
Ayrıca yine östrojen benzeri potansiyel etkileri nedeniyle; meme kanseri, uterin kanseri, yumurtalık kanseri, endometriozis veya uterin fibroidleri gibi hormona duyarlı bir durumunuz varsa anasondan uzak durun.​
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar