Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Ben fıravuna takıldım firavunu. Eşi müminlerin annesi sıfatı verilmesi yanlış cevaplayanıda sorgulamak lazım
@Qasem firavunun eşine bu sıfatı veren bir ayet hadis görmedim buzamana kadar müminnelerin annesi aıfatı verilenler belli firavunun eşine bu sıfatı hangi hadis vermiş
Araplarda o kavram hiç olmadı Müslüman denmez peygamberimiz doneminden sonra ı sıfatlar kullanılmıştır firavunun esine kullanılması dikatimi çekti şu ana kadar çok hoca dinledim hatta menzildede bulundum firavunun eşi için müminlerin annesi sıfatını duymadımHocam sanırım aynı kavramsan farklı şeyler anlıyoruz. Teknik olarak Muhammed a. s. peygamberin karısıda müminlerin annesi değil, Ona bu sıfatı ayet vermiyor. Yada peygamberin böyle bir iddiası yok. Ona o sıfatı yakıştıran biziz. İman etmişlerin annesi, onları gözeten kollayan olarak deriz.
Firavun kıssası ile alakalı olan ayeti yazdım. Bu kıssa ile alakalı diğer ayetlerde aynı minvalde. Biz birine anne derken bunun vahyde yada peygamberin hadis de geçip geçmediğini bakmıyoruz. Müminleri yani Musa peygamber ile beraber iman edenleri koruyup kollayan gözeten olduğu için müminlerin annesi diyoruz.
Müminler sadece Hz Muhammedin getirdiği vahye inananlar değildir. Hz Musanın getirdiği vahye insanlarda Mümindi, yani iman etmişlerdi. Elçi Musa aleyhiselamın İman eden annesine müminlerin yani o dönem Hz musayı yanlız bırakmayan, iman edenlerin annesi demekte bir beis görmüyorum ben. Bunu yasaklayan bir ayette yok.
Bu tamamen içinde yaşadığımız kültürle alakalı. Mesela biz Hz Hatice için müminlerin annesi tabirini kullanırken araplarda böyle bir kullanım yoktur...
Araplarda o kavram hiç olmadı Müslüman denmez peygamberimiz doneminden sonra ı sıfatlar kullanılmıştır firavunun esine kullanılması dikatimi çekti şu ana kadar çok hoca dinledim hatta menzildede bulundum firavunun eşi için müminlerin annesi sıfatını duymadım
sende mi menzile gittinAraplarda o kavram hiç olmadı Müslüman denmez peygamberimiz doneminden sonra ı sıfatlar kullanılmıştır firavunun esine kullanılması dikatimi çekti şu ana kadar çok hoca dinledim hatta menzildede bulundum firavunun eşi için müminlerin annesi sıfatını duymadım
aynı dili konuşuyorsunuz aslında :haha:Hocam bizim camiada hep kullanılıyordu. Ö dönemki müminlere annelik yapmış onları firavunun zulmünden korumaya çalışmıştır. Tıpkı Hz Haticenin ilk iman edenleri mekkeli müşriklerden korumaya çalıştığı gibi. Bu yüzden genelde kullanılıyor.
Yani ben aşina olduğum için yadırgamadım. Bende ilk kez duysamsaydım belki bende garipserdim hocam.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz
Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.
Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.
Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.