Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Hava Tahmini 2021 Eylül Ayı’nda Havalar Nasıl Olacak?

ZARiP

FK Meteorolog
Katılım
5 May 2020
Mesajlar
8,401
Çözümler
1
Tepkime puanı
20,319
Puanları
113
Klimatolojik indexsler (-NAO-PDO-IOD-Enso) ile hazırladığım aylık tahminin tutarlılık oranı yüksektir.

oisst_anom_14d_globe_2021081900.png

cfs_nao_40e_2021082006.png



Yukarıda SST anomaly baktığımızda Kuzey Atlantik su sıcaklığının normalden yüksek ve sıcak alanların daha fazla olduğunu görüyorsunuz Eylül ayında (-) NAO’ya neden olması içten bile değil sağ grafikte doğrular nitelikte. Atlantik’te Eylül ayında tropikal siklon sayısı ve şiddetli artacak gibi gözüküyor ciddi kasırgalar abdyi de vurabilir.

6otojaof3z.png

zi1vlf6xhh-2.png

Gelelim Avrupa ve Coğrafyamıza Kuzey Avrupa-Batı Rusya hattında yüksek basınc hakimiyeti öne çıkabilir İskandinavya-Ural yükseği.Tek bunlar mı hayır zaman zaman negatif Nao’ya bağlı Atlantik’te sırt göreceğiz ,genelde ise basınc düşük.Bahsettiğim yb merkezleri üst seviye soğuklarını batı ve zamanla Güney ve doğu avrupaya taşıyacak.Orta Akdeniz siklonu veya siklonları da oluşabilir uyarı niteliğinde not olarak Orta Akdeniz’de bir tropikal siklon gelişebilir kasırga ihtimali %55 rotası felan bunlar oluşumdan sonra yakın takip işidir.

ÖZET: Türkiye’de Kuzey ve Kıyı Ege dahil özellikle Trakya-Marmara-Karadeniz ortalama üzeri yağış alacak. Özellikle Marmara-Karadeniz hattında sıcak denizlere bağlı aşırı yağış-sel ve etkili gök gürültülü fırtınalar yaşanabilir hep mi yağmurlu hep tabikide öyle değil güneş-yağmur-çamur hepsi var. Geri kalan bölgelerde ise yağışlar ortalamanın altında düşebilir.

Sıcaklıklar ise yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin üzerinde kuzeyde zaman zaman etkili serinlemele ile ortalama altında gerçekleşme ihtimali de bulunuyor Kısaca Eylül yaz-sonbahar arasında gelip gidecektir.

NOT: Bu tahmin bilimsel veriler ışığında hazırlanmıştır. Geleceği Allah bilir. Tahmin bizden Takdir Allah’tan, vatana millete hayırlı olsun !
 

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
15,104
Çözümler
12
Tepkime puanı
40,039
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Biz diğer bölgelere giriyoruz. Ortalamanın altında olacaksa yandık
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar