Malzemeler
6 şeftali
1 su bardağı su
12 buz küpü
1 tatlı kaşığı şeker isteğe bağlı
1 çay kaşığı limon suyu isteğe bağlı
Yapılışı
Şeftalileri iyice yıkayın ve ardından ikiye bölün. İçinde çekirdeğini ve kabularını soyun. Şeftali, su, şeker ve buzu bir karıştırıcıya ekleyin.
Meyve suyunun kıvamı eşit ve pürüzsüz olana kadar 1-2 dakika iyice karıştırın.
Meyve suyu hala çok kalınsa, daha fazla su ekleyin ve tekrar karıştırın.
Karışımı bir elek veya tülbentten geçirerek başka bir kaba süzün.
Mümkün olduğunca fazla meyve suyu elde etmek için kalan lifli malzemeyi (hamuru) bastırın veya sıkın.
Meyve suyunuzu soğuk olarak servis edin ve tadını çıkarın!
Şeftali Suyu için Kullanım Alanları
Bir bardak şeftali suyu güne başlamak için harika bir yoldur, ancak diğer mutfak uygulamalarında da kullanılabilir. Şeftali suyunu her zaman meyve salataları için bir baz olarak kullanabilir veya sıcak bir yaz günü için meyve suyunu buzlu şeker kaplarında dondurabilirsiniz. Şeftali suyu ayrıca sangria veya özel mojitolar gibi birçok kokteyle popüler bir katkıdır. Şeftali suyu, soslar veya marineler için bazı tuzlu yemeklere bile eklenebilir.
Şeftali suyu, yüksek seviyelerde antioksidanlar ve vitaminler sayesinde cilt tahrişi veya yara iyileşmesi için sıklıkla topikal bir ajan olarak kullanılır. Bazı insanlar ayrıca şeftali suyunu organik saç bakımlarına karıştırır, çünkü özellikle kırık uçlarınız veya kepekleriniz varsa saçınızın parlaklığını ve pürüzsüzlüğünü artırmaya yardımcı olabilir