MALZEMELER
1 kg domates
1 adet küçük boy soğan
1/4 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet salatalık
4 dilim ekmek
3 diş sarımsak
4 çay kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı sirke
YAPILIŞI
Domateslerin kabuklarının kolay soyulması için 10 saniye sıcak suda bekletip çıkartın. Ardından kabuklarını soyun ve doğrayın. Ekmekleri ıslatın ve suyunu sıkın.
Domates ve ekmekleri robotta çekin. Sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip, tekrar çekin.
Kırmızı dolmalık biber, soğan ve salatalığı gelişigüzel doğrayın. Robottaki malzemeye ekleyin ve tekrar çekin.
Daha sonra buzdolabına koyup, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
Afiyet olsun